Ingrediënten

(6 tot 8 personen):

3 sneetjes wit casino brood, zonder korst en in stukjes gescheurd

125 milliliter halfvolle melk

1 kilogram lamsgehakt

1 ei

1 eetlepel tomatenpuree

half bosje peterselie, fijn gesneden

1 ui, fijn gesnipperd

2 theelepels zwarte peper

2 theelepels rode pepervlokken

1 eetlepel zout

Extra nodig: metalen spiezen of sate prikkers

Bereiding

Leg het brood in een grote kom en schenk hier de melk over. Laat het brood een kwartiertje weken. Knijp dan het overtollige melk uit het brood. Dit is niet meer nodig.

Voeg het lamsgehakt, ei, tomatenpuree, peterselie, ui, zwarte peper, pepervlokken en het zout toe en kneed met je handen alles goed door zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Verdeel het gehakt in 6 tot 10 gelijke porties.

Kneed het tot een worstvorm en steek er een metalen spies of houten prikker door.

Bak de kebabs in een grill of koekenpan rondom bruin en gaar in ongeveer 15 minuten.

Uit:Fidan's Family food, Uitgeverij Unieboek| Het Spectrum, 2017.

(6 tot 8 personen):3 sneetjes wit casino brood, zonder korst en in stukjes gescheurd125 milliliter halfvolle melk1 kilogram lamsgehakt1 ei1 eetlepel tomatenpureehalf bosje peterselie, fijn gesneden1 ui, fijn gesnipperd 2 theelepels zwarte peper2 theelepels rode pepervlokken1 eetlepel zoutExtra nodig: metalen spiezen of sate prikkersLeg het brood in een grote kom en schenk hier de melk over. Laat het brood een kwartiertje weken. Knijp dan het overtollige melk uit het brood. Dit is niet meer nodig.Voeg het lamsgehakt, ei, tomatenpuree, peterselie, ui, zwarte peper, pepervlokken en het zout toe en kneed met je handen alles goed door zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Verdeel het gehakt in 6 tot 10 gelijke porties.Kneed het tot een worstvorm en steek er een metalen spies of houten prikker door.Bak de kebabs in een grill of koekenpan rondom bruin en gaar in ongeveer 15 minuten.