Aardbeiencharlotte

  • Moeilijkheid

Voor 8 tot 10 personen:

1,5 kg platte kaas (40% vet)

300 gram suiker

1 kg aardbeien

sap van 1 citroen

18 gelatineblaadjes

250 gram roze lepelkoekjes van Reims of gewone vingerkoekjes

Voor de afwerking:

enkele verse, rode vruchten

munttakjes

poedersuiker

Bedek een springvorm van 20 cm met plasticfolie. Maak de vingerkoekjes aan één kant plat met een mes en schik ze rechtop tegen de rand van de springvorm. Verkruimel de resterende koekjes tot niet te fijne brokjes.

Was de aardbeien, verwijder het groene kroontje en laat goed uitlekken. Vermeng de aardbeien met het citroensap en mix tot u een mooie coulis bekomt. Week de gelatineblaadjes in een beetje koud water tot ze zacht zijn. Verwarm de helft van de aardbeiencoulis op een zacht vuurtje. Bij het koken meteen van het vuur halen en de zorgvuldig uitgeknepen gelatine toevoegen. Vervolgens de rest van de coulis eronder roeren.

Meng de platte kaas met de suiker in een ruime kom en voeg de aardbeiencoulis toe terwijl u blijft roeren. Leg verkruimelde koekjes op de taartbodem en giet de helft van de kaasbereiding erover. Daarna volgt de rest van de koekjes. Werk af met de resterende kaasbereiding. Plaats zo’n 4 uur in de koelkast.

Haal de charlotte uit de bakvorm en schik op een schotel. Verwijder de plasticfolie, versier het gebak met enkele verse rode vruchten en muntblaadjes. Bestrooi met een beetje poedersuiker. Dien koel op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content