Voor 4 personen
1 prei
1 el olijfolie
100 g diepvrieserwtjes
25 pijnboompitten
- indien gewenst: 4 sneetjes prosciutto (rauwe ham)
500 g aardappelgnocchi
enkele plukjes marjolein
50 g Gorgonzola Piccante
Voor de gorgonzolasaus
2 tenen knoflook, geperst
2 el boter
3 dl kippenbouillon
250 g mascarpone
200 g Gorgonzola Dolce
zwarte peper en zout
Bereiding
1. Was de prei en snijd in plakjes. Fruit deze in de olijfolie. Houd apart.
2. Blancheer de erwtjes in kokend gezouten water. Verfris onder koud water, laat uitlekken en houd apart.
3. Rooster de pijnboompitten.
4. Bak de prosciutto krokant in een droge pan.
5. Maak de saus: fruit de knoflook in de boter. Voeg de kippenbouillon en mascarpone toe. Laat kort inkoken. Roer er de Gorgonzola Dolce onder. Haal van het vuur en kruid naar smaak.
6. Kook de gnocchi in gezouten water, laat goed uitlekken en schep onder de saus. Voeg de prei en erwtjes toe, verdeel over 4 borden. Werk af met de pijnboompitten, de krokante prosciutto, wat marjoleinplukjes en de Gorgonzola Piccante.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier