Aardappel met bouillon en limoen

© Getty

Voor 4 personen

  • 4 grote aardappelen (bintje)
  • 1 limoen
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • afwerking naar keuze

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en hol ze uit met een parisiennelepel. Zorg ervoor dat ze nergens worden doorprikt. Kook ze beetgaar in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken en afkoelen. Rasp de schil van de limoen en dompel er de aardappel bovenaan in.
  2. Zet de aardappelen rechtop in een papieren puntzak of snij er onderaan een plak af zodat ze kunnen blijven staan op een bord. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en giet in de aardappelen. Werk eventueel af met een schuimende saus zoals gevogeltevelouté, fijngehakte groene kruiden, in de oven gedroogde rauwe ham e.d.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content