Seizoensvis in de puree: zo maak je brandade van skrei met gerookte kaas Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we crumble van ansjovis en kappertjes met een heerlijke brandade van skrei én als extra smaakmaker gerookte scamorza.
Recepten Recepten Zuiderse stoofpot: 10 recepten voor tajine Zeggen de maartse buien nog ‘stoofpotjes’, de lente geeft al zin in zonnigere gerechten. De oplossing zit in de Marokkaanse stoofpot: tien recepten voor tajine.
Vegetarische smaakbom: auberginestoofpot met kikkererwten en groenekruidenlabneh Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week laten we een stoofpotje met aubergines en kikkererwten pruttelen op het vuur.
Recepten Recepten Balspel: 12 verfrissende gerechten met balletjes De simpele gehaktbal mag er zijn, maar echt imponeren doet hij doorgaans niet. Kibbeh, keftedes, kötbullar, balletjes van vis, wild of kikkererwten: deze twaalf gerechten geven de ordinaire meatball het nakijken.
Mediterrane rijstschotel: kip met granaatappelsaus en pilav Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week op het menu: kip met granaatappelsaus, pilav en citrussalade.
Recepten Recepten Resort op je bord: 10 Thaise gerechten Wild van The White Lotus, maar zit een reis richting Koh Samui er niet meteen in? Met deze gerechten haal je dat Thaise eilandgevoel naar je keuken.
Simpel en smaakvol: spruitjes met lardo en parmezaan Klassieke en nostalgische gerechten klaargemaakt met frisse ingrediënten: dat werd de insteek van het kookboek Hot Regressive Cuisine van chef Paul Delrez. Dit is zijn recept voor spruitjes met lardo en parmezaan.
Kappertjes op de kust: recept voor rogvleugel met bruine boter Klassieke en nostalgische gerechten klaargemaakt met frisse ingrediënten: dat werd de insteek van het kookboek Hot Regressive Cuisine van chef Paul Delrez. Dit is zijn recept voor rogvleugel met bruine boter en kappertjes.
Verfrissend voorgerecht: oesters met kiwi en wasabi Klassieke en nostalgische gerechten klaargemaakt met frisse ingrediënten: dat werd de insteek van het kookboek Hot Regressive Cuisine van chef Paul Delrez. Dit is zijn recept voor oesters met kiwi en wasabi.
Recepten Recepten Soep met stokjes: 10 recepten voor Japanse ramen Tegen eind februari wil je al eens door je soepinspiratie zitten. Enter de Japanse maaltijdsoep. Goed vullend, vol smaak en ook nog eens gezond: tien recepten voor ramen.
Culinair Culinair Japans koken zoals model Yumi Lambert: 5 recepten geïnspireerd door haar oma Ze houdt van de zoektocht naar de perfecte ingrediënten en noemt het rollen van gyoza’s pure ontspanning. Wij mochten aan tafel bij Belgisch model en hobbykok Yumi Lambert. ‘Als tiener experimenteerde ik al in de keuken.’
Smaakt naar vakantie: recept voor pasta met gamba's en kikkererwten Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we een heerlijke pasta met gamba’s en kikkererwten.
Recepten Recepten Sweets for my sweet: 14 zoete recepten Valentijn valt dan misschien niet bij iedereen in de smaak, met deze zoete recepten verover je sowieso harten. Brownies, kaastaart, dadelkoekjes, rijstpap of toch een echte torta d’amore: veertien verwennerijen voor je lief of jezelf.
Culinair Culinair Zelf Koreaanse dumplings maken: 3 recepten voor traditonele mandu's Dumplings zijn echte kameleons in de keuken en net hun veelzijdigheid maakt dat iedereen er zo dol op is. Ook de Koreaanse mandu’s kan je op verschillende manieren klaarmaken en vullen met je favoriete ingrediënten. Deze drie recepten bieden alvast inspiratie.
Dessert voor durvers: recept voor spicy chocoladetaartje met pistachenootjes Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Verras je geliefde(n) bijvoorbeeld met dit chocoladetaartje met een pikante kick.
Recepten Recepten Flink in de puree: 10 recepten voor stoemp Is het koud buiten, dan wordt in Belgische huishoudens traditioneel de pureestamper bovengehaald. Met spek, gehakt, worst of een gepocheerd eitje, maar altijd met een flinke portie wintergroenten: tien recepten voor stoemp.
Getest, geproefd en gekeurd: het ultieme recept voor vol-au-vent Journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans ging op zoek naar het perfecte recept voor vol-au-vent. Het resultaat van zijn onderzoek deelt hij hier met plezier.
Origineel en smakelijk recept: aardappeltaart met sardines en verse kruiden Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week op het menu: Smashed potatoes-taart met sardines, kappertjes en dille.
Recepten Recepten Eigen lof: 12 gerechten met witloof die geen hespenrolletjes zijn Op 1 februari start de Week van het Witloof, een goede reden om nog eens wat kropjes van het witte goud in je winkelkar te leggen voor een van deze gerechten met de zo veelzijdige groente.
Recept voor cowboy beef chili: een gepimpte versie van chili met ribeye Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we een gepimpte versie van chili: met ribeye in plaats van gehakt.
Recepten Recepten Knolvol: 10 recepten voor gevulde aardappelen Een simpele (zoete) patat transformeer je zonder veel moeite in een copieuze maaltijd. Budgetproof of super-de-luxe, licht en gezond of echte comfortfood: tien recepten voor gevulde aardappelen.
Lekker, gezond en gemakkelijk: vegetarische curry met tofoe en versgebakken naan Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we een smakelijke vegetarische groentecurry met zelfgebakken naanbrood.
Recepten Recepten Comfortfood met pit: 10 pikante gerechten Loop je warm voor hete curry, pittige kip of een vurige tacovulling? International Hot & Spicy Food Day is de gelegenheid om je flesjes hotsaus, peri peri, sriracha of chipotle boven te halen. Tien pikante gerechten, waarna de thermostaat ineens een standje lager kan.
Gezond en vol kleur: winterse salade met pompoen, gepofte biet en feta Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. We starten het jaar met een gezonde winterse salade
Recepten Recepten Taart als avondeten: 10 recepten voor een hartige tarte tatin Om groenten (spruitjes! Witloof!) in te verstoppen en meteen een excuus te hebben om taart te eten als lunch of diner. Tien recepten voor een hartige tarte tatin.
Recepten Recepten Croque met kapsones: 10 gegrilde luxe boterhammen Na de exuberante feestdiners mag het wel weer een boterham zijn. Maar vergis je niet: deze geroosterde broodjes zijn minder prozaïsch dan de doorsnee croque-monsieur. Net als je het wat kalmer aan wou doen…
Recepten Recepten Sluitstuk: 10 feestdesserts die zichzelf al bewezen hebben Feestdesserts komen in spectaculaire vormen. Maar wil je echt bij iedereen in een goed blaadje staan, dan rond je het diner af met een van deze nagerechten. Van crème brûlée en chocolademousse tot profiteroles en tiramisu: tien succesnummers.
Recepten Recepten Straffe binnenkomer: 10 voorgerechten waar je altijd mee scoort Sint-jakobsschelpen, een halve kreeft, fazantkroket of rillettes, een good old garnalencocktail of carpaccio classico: met deze tien bistrowaardige voorgerechten zit je altijd goed.
Tegen de stroom in: gekonfijte zalm met citrusschijfjes als pronkstuk op je feesttafel Ook een koud gerecht kan luxueus en feestelijk zijn: dat bewijst deze in olijfolie gekonfijte zalm. Bovendien kan je dit gerecht met gemak enkele uren op voorhand klaarmaken. Zo kan je je gasten stressvrij ontvangen.
Fris, fruitig én feestelijk: venkel-sinaasappelsalade met pistache Kleur, eenvoud en smaak: dat zijn drie doorslaggevende redenen om deze salade met venkel, sinaasappel, parmezaan en pistache op je feestmenu te zetten. Serveer je dit jaar vis, dan heb je er nog een vierde argument bij.
Het geheim zit in de saus: luchtige aardappelsalade met mierikswortel Een aardappelsalade niet feestelijk genoeg om een ereplaats te krijgen aan je feestdis? Dit recept bewijst het tegendeel.
Dessert als een sneeuwlandschap: kokostrifle met gepocheerde peertjes Schuif de gewoonlijke kerststronk een jaartje aan de kant en verras je gasten met deze kokostrifle. Geen zorgen dit nagerecht oogt complexer dan het in werkelijkheid is, en je kunt het bovendien grotendeels op voorhand klaarmaken.
Recepten Recepten Een koud kunstje: kies dit jaar voor deze super-de-luxe koude schotel als eindejaarsmenu Vermijd paniek in de keuken: ons coole feestmenu maak je op voorhand klaar.
Recepten Recepten Feest bij oma: 14 klassiekers voor kerst Rond een gemiddeld miserabel 2024 af met een feestdiner uit betere tijden. Vispannetje of orloffgebraad, gratin of kroketten: kies voor kerst uit tien klassiekers zoals oma ze maakte (en vier aardappelbereidingen voor erbij).
Klassieker met een knipoog: zo maak je kalkoen met sinaasappel-salieboter en peertjes Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we een kerstklassieker met een hedendaagse twist: kalkoen met sinaasappel-salieboter en peertjes.
Recepten Recepten Feestelijke soep: 10 voor sfeer en gezelligheid Makkelijk op te schalen, vooraf te maken en minder veeleisend qua ingrediënten dan het doorsnee feestgerecht: met deze recepten maak je van een simpele soep een feestelijke hap.
Recepten Recepten Creatief met cognac: 3 verrassende cocktailrecepten met eau de vie Cognac is meer dan een stoffig digestief. De drank leent zich perfect tot het maken van moderne én klassieke cocktails. Drie recepten van mixoloog Valentin Norberg.
Recepten Recepten Koekjes van eigen deeg: 10 recepten Wat je zelf bakt, smaakt beter. Van ‘gezond’ met havermout over simpele zandkoekjes tot de succesnummers van bekende chefs en kookboekenauteurs: tien recepten voor onweerstaanbare homemade koekjes.
Frisse kleuren op het bord: zo maak je zalm met roodlofsalade Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we zalm met roodlofsalade.
Recepten Recepten Zeker van je stuk: 30 recepten voor cake Huisgemaakt gebak biedt troost en gezelligheid, zeker als het weer flink tegenzit. Of je nu gaat voor de simpele quatre-quarts van oma, recepten met limoncello, marsepein of luxueus glazuur: maak eens een cake, deze week.
Sergio Hermans laatste avondmaal: pasta met kreeft en armoricainesaus Het laatste avondmaal van topchef Sergio Herman? Zonder twijfel deze pasta met kreeft. Dit uitgebreide recept komt uit zijn nieuwste kookboek Colorful Cooking. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst: je inspanningen worden achteraf ruimschoots beloond.
Sergio Hermans bordje geluk: croque met taleggio en venkelworst Een bordje geluk op een druilerige woensdag: dat is deze croque voor gerenommeerd chef-kok Sergio Herman. Dit gerecht verscheen in zijn recente kookboek Colorful Cooking en combineert klassieke smaken met een knipoog naar zijn buitenlandse avonturen.
Comfortfood uit de laars: zo maak je ossobuco met saffraanrisotto Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week een echte Italiaanse klassieker: ossobuco met saffraanrisotto.
Recepten Recepten Sudder en smul: 30 recepten voor stoofvlees Zo traditioneel het gerecht, zo uiteenlopend de manieren om het klaar te maken. Van oer-Vlaams tot stoverij met een Italiaanse twist, met varkenswangen, rund, konijn of toch maar een wildstoofpotje: 30 recepten voor stoofvlees.
Een echte krak: zo maak je de perfecte crème brûlée Journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans ging op zoek naar het perfecte recept voor crème brûlée. Het resultaat van zijn onderzoek deelt hij hier met plezier.
Culinair Culinair Weinig afwas gegarandeerd: 30 eenpansgerechten Herfststoofpotje, pittige curry, rijstschotel of makkelijke wok, deze eenpansgerechten delen een groot voordeel: er wordt maar een kookvuur en pan vuilgemaakt.
Vier het weekend met een klassieker: rog met meunièresaus Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we rog met meunièresaus.
Recepten Recepten World Vegan Day: 30 plantaardige gerechten Op 1 november is het World Vegan Day, de jaarlijkse aftrap van de vegan challenge. Of je nu een volledig plantaardige maand, week, dag of af en toe een diervrije maaltijd wil inlassen: met deze 30 gerechten is het geen straf.
Middeleeuwse maaltijd: zo maak je eeuwige boekweitpap Met dit recept voor boekweitpap van foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh proef je van het verleden. Honger gekregen? In het boek Wat schaft de put? vind je nog andere historische recepten.
Weekendrecept: vegetarische bladerdeegtaart met boschampignons Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week toveren we een herfstige boswandeling op het bord, met deze knisperende, vegetarische bladerdeegtaart met boschampignons en knolselderpuree.
Recepten Recepten Pasta al forno: 20 recepten voor pasta uit de oven Nog net iets beter dan pasta is de al dente heerlijkheid uit de oven. Wereldpastadag is de gelegenheid bij uitstek om je beste recepten nog eens boven te halen. Twintig varianten op pasta al forno.