Als een vis in de waterzooi: een nieuwe kijk op een klassiek recept Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week laten we een smakelijke waterzooi van vis op het vuur pruttelen.
Recepten Recepten Vorm volgt functie: 12 gerechten met gevulde pasta Gevulde pasta is geometrie op het bord: strak gevouwen, zorgvuldig ontworpen en altijd functioneel. Twaalf recepten met kant-en-klare of zelf gevulde deegkussentjes.
Recepten Recepten Een lepel Italiaanse flair: 10 recepten voor panna cotta Het is een van die Italiaanse desserts die tegelijk zo simpel en zo goed zijn dat ze een eigen leven zijn gaan leiden in de internationale keuken. Dat geeft keuzemogelijkheden, en een keur aan recepten: tien variaties op panna cotta.
Recepten Recepten Asperge op kop: 30 recepten voor dé voorjaarsklassieker April is bijna halfweg, en dat betekent traditioneel de start van het aspergeseizoen. Soep, ravioli, tempura, à la flamande of ceviche van asperge: 30 recepten voor wie er meteen stevig in wil vliegen.
Krachttraining in de keuken: zo maak je onglet met chorizo en bonen Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week bereiden we een stukje rundsvlees met bonen en chorizo.
Recepten Recepten Lentefeestje: 10 klassieke gerechten om het voorjaar te vieren Zo onvoorspelbaar het lenteweer, zo betrouwbaar de voorjaarsklassiekers. Met asperges, lamsvlees en natuurlijk veel eieren: deze klassieke gerechten kunnen niet ontbreken op om het even welk feestje.
Frisgroen en boterzacht: salade met broccoli, spruitjes en beurre noisette In Een ode aan salades maakt de Australische kookboekenauteur Alice Zaslavsky korte metten met de suffe salade van de jaren negentig. Dit is haar recept voor broccoli en spruitjes met bruine boter en pecorino.
Terug naar de wortels: geroosterde pastinaaksalade met amandeltarator In Een ode aan salades maakt de Australische kookboekenauteur Alice Zaslavsky korte metten met de suffe salade van de jaren negentig. Dit is haar recept voor Geroosterde pastinaaksalade met amandeltarator en chermoula.
Gouden dip: gegrilde paprika op feta-boterbonenpuree In Een ode aan salades maakt de Australische kookboekenauteur Alice Zaslavsky korte metten met de suffe salade van de jaren negentig. Dit is haar recept voor gegrilde paprika op feta-boterbonenpuree.
Salade op de rooster: pompoenmaantjes met dille-tahinyoghurt In Een ode aan salades maakt de Australische kookboekenauteur Alice Zaslavsky korte metten met de suffe salade van de jaren negentig. Dit is haar recept voor ompoenmaantjes met geroosterde zaden en dille-tahinyoghurt.
Proeven van la primavera: zo maak je minestrone met pistachepesto en fregola Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we een frisse, lentegroene minestrone.
Recepten Recepten Timesaver bij terrasweer: 10 recepten voor een bakplaatdiner De lentezon vraagt om gerechten zonder poespas, zoals een bakplaatdiner. Want minder tijd in de keuken, betekent extra buitentijd. Tien traybakes waar je geen omkijken naar hebt.
Koninklijk lentegerecht: lamskroon in kruidenkorst met asperges Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we een waar luxegerecht: lamskroon in een kruidenkorst met asperges, krieltjes en salsa erbij.
Recepten Recepten Taco Thursday: 14 recepten voor de lekkerste tacovulling In Mexico is het natuurlijk elke dag tacodag, maar op 31 maart mag het wat meer zijn. Authentiek, van de chef of gewoon met restjes uit de koelkast: bereid je voor op de hoogdag met deze recepten voor de lekkerste tacovulling
Recepten Recepten Zo een dag: 12 recepten voor tiramisu Niet dat een officieel excuus noodzakelijk is, maar op 21 maart vieren dessertfanaten International Tiramisu Day. Omdat we onszelf daarbij durven te rekenen: twaalf recepten voor tiramisu – elf varianten, plus het origineel.
Seizoensvis in de puree: zo maak je brandade van skrei met gerookte kaas Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we crumble van ansjovis en kappertjes met een heerlijke brandade van skrei én als extra smaakmaker gerookte scamorza.
Recepten Recepten Zuiderse stoofpot: 10 recepten voor tajine Zeggen de maartse buien nog ‘stoofpotjes’, de lente geeft al zin in zonnigere gerechten. De oplossing zit in de Marokkaanse stoofpot: tien recepten voor tajine.
Vegetarische smaakbom: auberginestoofpot met kikkererwten en groenekruidenlabneh Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week laten we een stoofpotje met aubergines en kikkererwten pruttelen op het vuur.
Recepten Recepten Balspel: 12 verfrissende gerechten met balletjes De simpele gehaktbal mag er zijn, maar echt imponeren doet hij doorgaans niet. Kibbeh, keftedes, kötbullar, balletjes van vis, wild of kikkererwten: deze twaalf gerechten geven de ordinaire meatball het nakijken.
Mediterrane rijstschotel: kip met granaatappelsaus en pilav Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week op het menu: kip met granaatappelsaus, pilav en citrussalade.
Recepten Recepten Resort op je bord: 10 Thaise gerechten Wild van The White Lotus, maar zit een reis richting Koh Samui er niet meteen in? Met deze gerechten haal je dat Thaise eilandgevoel naar je keuken.
Simpel en smaakvol: spruitjes met lardo en parmezaan Klassieke en nostalgische gerechten klaargemaakt met frisse ingrediënten: dat werd de insteek van het kookboek Hot Regressive Cuisine van chef Paul Delrez. Dit is zijn recept voor spruitjes met lardo en parmezaan.
Kappertjes op de kust: recept voor rogvleugel met bruine boter Klassieke en nostalgische gerechten klaargemaakt met frisse ingrediënten: dat werd de insteek van het kookboek Hot Regressive Cuisine van chef Paul Delrez. Dit is zijn recept voor rogvleugel met bruine boter en kappertjes.
Verfrissend voorgerecht: oesters met kiwi en wasabi Klassieke en nostalgische gerechten klaargemaakt met frisse ingrediënten: dat werd de insteek van het kookboek Hot Regressive Cuisine van chef Paul Delrez. Dit is zijn recept voor oesters met kiwi en wasabi.
Recepten Recepten Soep met stokjes: 10 recepten voor Japanse ramen Tegen eind februari wil je al eens door je soepinspiratie zitten. Enter de Japanse maaltijdsoep. Goed vullend, vol smaak en ook nog eens gezond: tien recepten voor ramen.
Culinair Culinair Japans koken zoals model Yumi Lambert: 5 recepten geïnspireerd door haar oma Ze houdt van de zoektocht naar de perfecte ingrediënten en noemt het rollen van gyoza’s pure ontspanning. Wij mochten aan tafel bij Belgisch model en hobbykok Yumi Lambert. ‘Als tiener experimenteerde ik al in de keuken.’
Smaakt naar vakantie: recept voor pasta met gamba's en kikkererwten Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we een heerlijke pasta met gamba’s en kikkererwten.
Recepten Recepten Sweets for my sweet: 14 zoete recepten Valentijn valt dan misschien niet bij iedereen in de smaak, met deze zoete recepten verover je sowieso harten. Brownies, kaastaart, dadelkoekjes, rijstpap of toch een echte torta d’amore: veertien verwennerijen voor je lief of jezelf.
Culinair Culinair Zelf Koreaanse dumplings maken: 3 recepten voor traditonele mandu's Dumplings zijn echte kameleons in de keuken en net hun veelzijdigheid maakt dat iedereen er zo dol op is. Ook de Koreaanse mandu’s kan je op verschillende manieren klaarmaken en vullen met je favoriete ingrediënten. Deze drie recepten bieden alvast inspiratie.
Dessert voor durvers: recept voor spicy chocoladetaartje met pistachenootjes Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Verras je geliefde(n) bijvoorbeeld met dit chocoladetaartje met een pikante kick.
Recepten Recepten Flink in de puree: 10 recepten voor stoemp Is het koud buiten, dan wordt in Belgische huishoudens traditioneel de pureestamper bovengehaald. Met spek, gehakt, worst of een gepocheerd eitje, maar altijd met een flinke portie wintergroenten: tien recepten voor stoemp.
Getest, geproefd en gekeurd: het ultieme recept voor vol-au-vent Journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans ging op zoek naar het perfecte recept voor vol-au-vent. Het resultaat van zijn onderzoek deelt hij hier met plezier.
Origineel en smakelijk recept: aardappeltaart met sardines en verse kruiden Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week op het menu: Smashed potatoes-taart met sardines, kappertjes en dille.
Recepten Recepten Eigen lof: 12 gerechten met witloof die geen hespenrolletjes zijn Op 1 februari start de Week van het Witloof, een goede reden om nog eens wat kropjes van het witte goud in je winkelkar te leggen voor een van deze gerechten met de zo veelzijdige groente.
Recept voor cowboy beef chili: een gepimpte versie van chili met ribeye Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we een gepimpte versie van chili: met ribeye in plaats van gehakt.
Recepten Recepten Knolvol: 10 recepten voor gevulde aardappelen Een simpele (zoete) patat transformeer je zonder veel moeite in een copieuze maaltijd. Budgetproof of super-de-luxe, licht en gezond of echte comfortfood: tien recepten voor gevulde aardappelen.
Lekker, gezond en gemakkelijk: vegetarische curry met tofoe en versgebakken naan Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we een smakelijke vegetarische groentecurry met zelfgebakken naanbrood.
Recepten Recepten Comfortfood met pit: 10 pikante gerechten Loop je warm voor hete curry, pittige kip of een vurige tacovulling? International Hot & Spicy Food Day is de gelegenheid om je flesjes hotsaus, peri peri, sriracha of chipotle boven te halen. Tien pikante gerechten, waarna de thermostaat ineens een standje lager kan.
Gezond en vol kleur: winterse salade met pompoen, gepofte biet en feta Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. We starten het jaar met een gezonde winterse salade
Recepten Recepten Taart als avondeten: 10 recepten voor een hartige tarte tatin Om groenten (spruitjes! Witloof!) in te verstoppen en meteen een excuus te hebben om taart te eten als lunch of diner. Tien recepten voor een hartige tarte tatin.
Recepten Recepten Croque met kapsones: 10 gegrilde luxe boterhammen Na de exuberante feestdiners mag het wel weer een boterham zijn. Maar vergis je niet: deze geroosterde broodjes zijn minder prozaïsch dan de doorsnee croque-monsieur. Net als je het wat kalmer aan wou doen…
Recepten Recepten Sluitstuk: 10 feestdesserts die zichzelf al bewezen hebben Feestdesserts komen in spectaculaire vormen. Maar wil je echt bij iedereen in een goed blaadje staan, dan rond je het diner af met een van deze nagerechten. Van crème brûlée en chocolademousse tot profiteroles en tiramisu: tien succesnummers.
Recepten Recepten Straffe binnenkomer: 10 voorgerechten waar je altijd mee scoort Sint-jakobsschelpen, een halve kreeft, fazantkroket of rillettes, een good old garnalencocktail of carpaccio classico: met deze tien bistrowaardige voorgerechten zit je altijd goed.
Tegen de stroom in: gekonfijte zalm met citrusschijfjes als pronkstuk op je feesttafel Ook een koud gerecht kan luxueus en feestelijk zijn: dat bewijst deze in olijfolie gekonfijte zalm. Bovendien kan je dit gerecht met gemak enkele uren op voorhand klaarmaken. Zo kan je je gasten stressvrij ontvangen.
Fris, fruitig én feestelijk: venkel-sinaasappelsalade met pistache Kleur, eenvoud en smaak: dat zijn drie doorslaggevende redenen om deze salade met venkel, sinaasappel, parmezaan en pistache op je feestmenu te zetten. Serveer je dit jaar vis, dan heb je er nog een vierde argument bij.
Het geheim zit in de saus: luchtige aardappelsalade met mierikswortel Een aardappelsalade niet feestelijk genoeg om een ereplaats te krijgen aan je feestdis? Dit recept bewijst het tegendeel.
Dessert als een sneeuwlandschap: kokostrifle met gepocheerde peertjes Schuif de gewoonlijke kerststronk een jaartje aan de kant en verras je gasten met deze kokostrifle. Geen zorgen dit nagerecht oogt complexer dan het in werkelijkheid is, en je kunt het bovendien grotendeels op voorhand klaarmaken.
Recepten Recepten Een koud kunstje: kies dit jaar voor deze super-de-luxe koude schotel als eindejaarsmenu Vermijd paniek in de keuken: ons coole feestmenu maak je op voorhand klaar.
Recepten Recepten Feest bij oma: 14 klassiekers voor kerst Rond een gemiddeld miserabel 2024 af met een feestdiner uit betere tijden. Vispannetje of orloffgebraad, gratin of kroketten: kies voor kerst uit tien klassiekers zoals oma ze maakte (en vier aardappelbereidingen voor erbij).
Klassieker met een knipoog: zo maak je kalkoen met sinaasappel-salieboter en peertjes Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we een kerstklassieker met een hedendaagse twist: kalkoen met sinaasappel-salieboter en peertjes.
Recepten Recepten Feestelijke soep: 10 voor sfeer en gezelligheid Makkelijk op te schalen, vooraf te maken en minder veeleisend qua ingrediënten dan het doorsnee feestgerecht: met deze recepten maak je van een simpele soep een feestelijke hap.