Culinair Culinair Eindigen op een hoogtepunt: 60 recepten voor desserts Na uren tafelen is dit voor veel feestvierders het hoogtepunt: dessert! Maak een weloverwogen keuze of ga ineens voor een buffet met deze 60 recepten voor desserts.
Recepten Recepten Altijd feest: 10 recepten voor risotto Het ideale voor- of hoofdgerecht voor al je feestjes tijdens de eindejaarsperiode? Risotto! Van luxe tot zuiders, vegan tot kindvriendelijk: tien onmisbare recepten voor risotto.
Recepten Recepten Feest bij oma: 14 klassiekers voor kerst Rond een gemiddeld miserabel 2025 af met een feestdiner uit betere tijden. Vispannetje of orloffgebraad, gratin of kroketten: kies voor kerst uit tien klassiekers zoals oma ze maakte (en vier aardappelbereidingen voor erbij).
Recepten Recepten Een mooi zuurtje: 10 desserts met citroen Het feestseizoen komt eraan. En wat smaakt er beter na een stevige maaltijd dan een frisse afsluiter met een licht zuurtje? Tien recepten voor desserts met een flinke kneep citroen.
Recepten Recepten Mooi ingepakt: 10 recepten voor dumplings Van Koreaanse mandu’s en Japanse gyoza’s tot creatieve dimsum: deze gezellige dumplings zijn comfortfood en culinaire verwennerij in één, en het ideale hapje voor de nakende feestperiode.
Recepten Recepten Goed binnen: 10 recepten voor herfstsoep Kans op buien, natte en onstabiele lucht en het kwik dat een duik neemt: een weerbericht kan moeilijk nog onbehaaglijker klinken. Gelukkig is er dan herfstsoep, de snelste weg naar warmte en gezelligheid bij een voorspelling vol storingen.
Recepten Recepten Frituur chez soi: 12 recepten voor gefrituurde hapjes Op vrijdag spurten we natuurlijk allemaal richting lokaal frietkot, maar uit de huiselijke frituurketel komt ook veel lekkers. Hulde aan de frituurolie met deze recepten voor gefrituurde hapjes – ideaal voor de apero dit weekend.
Recepten Recepten Verdien je sporen: 10 herfstige gerechten met paddenstoelen Weinig zin om te gaan wandelen dit weekend? Geen ander ingrediënt dat zo snel het bosgevoel oproept als een goed bereide oesterzwam of cantharel. Met deze herfstige gerechten met paddenstoelen kun je dus gewoon gezellig binnenblijven.
Recepten Recepten Vier Vegan Day: 10 plantaardige recepten Wat vaker plantaardig eten, kan alleen maar aangemoedigd worden. En wat is er bemoedigender dan vegan recepten die je zomaar in de schoot geworpen krijgt, toevallig ook nog eens pal voor de werelddag van het veganisme? Tien plantaardige bordjes om dit weekend uit te proberen.
Recepten Recepten Geen bolognese: 10 recepten voor pasta zonder gehakt Op 25 oktober krijg je met World Pasta Day het perfecte excuus om in de Italiaanse deegwaren te vliegen. Omdat het niet altijd de bolognese van je favoriete brasserie moet zijn: tien recepten voor pasta zonder gehakt.
Recepten Recepten Pompoen perfect: 10 verrassende gerechten Pompoen is the gift that keeps on giving, maar ook voor pompoensoep geldt na een tijdje: trop is te veel. Gelukkig kun je er nog andere kanten mee uit, van salade tot gebak. Als het maar geen soep is: 10 gerechten met pompoen die wel verrassen.
Recepten Recepten Tijd voor ontbijt: 8 recepten voor World Porridge Day Ook de nederige havermoutpap heeft een feestdag. World Porridge Day en de bijbehorende wedstrijd (de Golden Spurtle) vallen elk jaar op 10 oktober. Acht recepten, net op tijd om zelf mee te kunnen doen.
'Alle smaken zonder de uren werk': Hale Amus' recept voor tijdvriendelijke koude baklava Turkse gerechten klaarmaken zonder urenlang te zwoegen in de keuken: in haar kookboek Turkish Express leert expat Hale Amus ons hoe we dat klaarspelen. Dit is Amus' recept voor kolay soğuk baklava oftwele eenvoudige koude baklava.
Een snelle versie van beyti kebap: serveer vanavond Turkse köfte in deeg met tomatensaus en yoghurt Turkse gerechten klaarmaken zonder urenlang te zwoegen in de keuken: in haar kookboek Turkish Express leert expat Hale Amus ons hoe we dat klaarspelen. Dit is Amus' recept voor sipsak beyti of Turkse köfte in deeg met tomatensaus en yoghurt.
Turks troostgerecht: zo maak je sütlü biber of romige pepers Turkse gerechten klaarmaken zonder urenlang te zwoegen in de keuken: in haar kookboek Turkish Express leert expat Hale Amus ons hoe we dat klaarspelen. Dit is Amus' recept voor sütlü biber of romige pepers.
'Vergeet de Britse versie': zo maak je Turkse bonen op toast volgens auteur Hale Amus Turkse gerechten klaarmaken zonder urenlang te zwoegen in de keuken: in haar kookboek Turkish Express leert expat Hale Amus ons hoe we dat klaarspelen. Dit is Amus' recept voor ekmek üstü vardabit of Turkse bonen op toast.
Culinair Culinair Buik vol banchan: 5 recepten voor Koreaanse deelgerechtjes ‘Kent u ons concept?’ In Zuid-Korea hoeven ze dat niet te vragen: met banchan, een reeks bijgerechten om te delen, is foodsharing er dagelijkse kost.
Recepten Recepten Dag zonder vlees: 10 gerechten voor World Veggie Day Het is zover: het jaar is bijna rond voor de vegetariërs onder ons, want woensdag is het weer werelddag van het vegetarisme. En dat moet gevierd worden. Tien gezellige veggie gerechten voor een feestje zonder vlees.
Fika met fluffy deeg en aromatisch kaneel: zo bak je Zweedse kaneelrollen Ontdek hier het recept voor de enige echte Zweedse kaneelrollen.
Recepten Recepten Miskend ingrediënt: gehakt op 10 manieren Heel vaak in promo en zo veelzijdig dat zelfs vegetariërs niet zonder kunnen: de drukke en dure septembermaand vraagt om gerechten met gehakt. Tien recepten uit alle hoeken van de wereld.
Smaken die perfect verstrengelen: pulpo met citroen-dragonboter Dit recept voor pulpo met citroendragonboter komt uit De Citrusbijbel. In dit recente kookboek verzamelde culinair redacteur Julia Hulleman 230 recepten waarin citrusvruchten een bepalende rol spelen.
Als de kleuren van het bord spatten: gegrilde bosuien met grapefruit en chorizo Dit recept voor gegrilde bosuien met grapefruit komt uit De Citrusbijbel. In dit recente kookboek verzamelde culinair redacteur Julia Hulleman 230 recepten waarin citrusvruchten een bepalende rol spelen.
Vieruurtje met een zuurtje: citroen-maanzaadcake met roomkaasfrosting Dit recept voor citroen-maanzaadcake komt uit De Citrusbijbel. In dit recente kookboek verzamelde culinair redacteur Julia Hulleman 230 recepten waarin citrusvruchten een bepalende rol spelen.
Vegetarisch nazomergerecht: tofuballetjes met gnocchi en muhammara Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we tofuballetjes met gnocchi en muhammara-tomatensaus.
Recepten Recepten De kaas die niet smelt: 10 recepten met halloumi Omarmd door vegetariërs en geliefd door wie houdt van een zoute, veelzijdige kaas die het prima doet in mediterrane gerechten. Deze tien combinaties met halloumi zijn om voor te smelten.
Singaporese ‘ceviche’: in limoensap gegaarde vis met rawitpeper In haar kookboek Agak Agak deelt chef Shu Han Lee haar kijk op de Singaporese keuken met gerechten die je aansporen om te kijken, proeven en ruiken. In dit recept gaart ze vis in limoensap, zoals in een Peruviaanse ceviche.
Singaporese stoofschotel: zo maak je kip met tamarinde en koriander In haar kookboek Agak Agak deelt chef Shu Han Lee haar kijk op de multiculturele Singaporese keuken met gerechten die je aansporen om te kijken, proeven en ruiken. Dit is haar recept voor gemarineerde kip in een pittige tamarindesaus.
Opgevist uit de Indische keuken: zo maak je biryani met zeebaars Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we een eigen variant op een Indische biryani, waarbij we een volledige zeebaars serveren.
Recepten Recepten Veel op je boterham: 10 recepten voor broodbeleg Het nieuwe schooljaar is amper vier dagen ver en je hebt nu al geen idee meer wat je op je boterhammen kunt smeren? Wij hebben wel nog inspiratie: tien recepten voor broodbeleg.
Recepten Recepten Geslaagd met vrucht: 10 recepten met pruimen Ze staat minder in de kijker dan de aardbei, de appel of andere vruchten op hun piek, maar ook de pruim kent een hoogseizoen waarin ze op haar best is. Tijd voor taartjes, ontbijtgerechten en uiteraard konijn met pruimen: 10 recepten.
Recepten Recepten Een beetje rood: 12 mediterrane gerechten met verse tomaten Ook de populairste zomervrucht heeft wat zon gepakt de voorbije week. Hangen je tomatenplanten door onder het gewicht? Met deze mediterrane gerechten haal je het beste uit je verse tomaten.
Recepten Recepten Vrije dag al fresco: 15 recepten voor een Italiaanse picknick Een zonovergoten vrije zomerdag, pal voor het weekend: dat vraagt om iets meer dan frietjes van de frituur. Maak er een echte feestdag van en vier op 15 augustus ‘Ferragosto’ met een Italiaanse picknick.
Recepten Recepten Schat van een schaap: 10 salades met feta Pittig en zout, romig en complex: de Griekse schapenkaas heeft alles om saaie slaatjes om te turnen in een verslavend lekkere maaltijd. Tien salades met feta ter demonstratie.
Recepten Recepten 12 recepten met courgette, de vedette van de zomerkeuken Zomer komt met rijpe courgettes, het liefst allemaal tegelijk. Dat hoeft niet per se te vervelen: met deze twaalf gevarieerde recepten met courgette eet je ze voor je het beseft elke dag.
Recepten Recepten Vol terras: 10 recepten voor bar bites Bar bites – caféknabbels die net iets meer inhouden dan een borrelnoot - zijn de laatste tijd een ding. Wie liever op het eigen terras in de spritz of mocktails vliegt, kan niet achterblijven. Tien hapjes voor de betere borrelplank.
Recepten Recepten Grillig weer: 10 bijgerechten voor de barbecue Niets mis met een gegrilde chipolata, maar wel zonde om enkel daarvoor je Green Egg op het terras te slepen. Met deze tien bijgerechten maak je van elke barbecue een geslaagde grilpartij - zowel voor de vleeseter als voor vegetariërs.
Recepten Recepten Feestje bij de buren: 10 typisch Franse gerechten De bestorming van de Bastille is al een tijd geleden, maar bij onze zuiderburen nog steeds reden tot feesten. En wij doen gewoon mee. Haal de beste chef in je boven, oefen je huig-r en zet de bistrostoeltjes klaar: tien gerechten uit de klassieke Franse cuisine.
Recepten Recepten Fris lokaal: 12 gerechten met komkommer Op 1 juli was het de dag van de komkommer. Mocht je de festiviteiten rond de frisse zomergroente gemist hebben: deze twaalf wereldse gerechten met de hyperlokale komkommer zijn een feest op zich.
Recepten Recepten Goed nieuws van de bank: 10 recepten voor het vroege mosselseizoen Daar zijn de Zeeuwse mosselen weer. Dit jaar begint het mosselseizoen een pak vroeger dan gewoonlijk, wat wil zeggen dat je er nu al mee aan de slag kan. Van mosselen à la Sergio en Wout Bru tot Aziatische bordjes zoals bij Boo Raan of Old Boy: tien recepten van de chef.
Griekse les: zo maak je lamsspiesjes met tzatziki en platbrood Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we Grieks geïnspireerde lamsspiesjes met tzatziki, gepekelde groenten en platbroodjes, alles zelfgemaakt.
Restje couscous over? Zo maak je er fritters met yoghurt en ingelegde citroen van De Palestijnse keuken barst van de smaak, zo bewijst chef Sami Tamimi in zijn eerste solokookboek Boustany. Deze lekkere couscousfritters geven alvast het goede voorbeeld.
Uit de Palestijnse keuken: fattoush van chef Sami Tamimi De Palestijnse keuken barst van de smaak, zo bewijst chef Sami Tamimi in zijn eerste solokookboek Boustany. Zijn twist op de klassieke fattoush is de ideale zomerse salade.
Boterkoekjes met citroen en pistache: zo maak je Midden-Oosterse ma'akaroons De Palestijnse keuken barst van de smaak, zo bewijst chef Sami Tamimi in zijn eerste solokookboek Boustany. Zijn citroen-pistachekoekjes zijn een gegarandeerde hit.
Steak voor visliefhebbers: zo maak je tonijn met chimichurri en seldersalade Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week zetten we de zomer op tafel in de vorm van tonijn met chimichurri en een perzikenslaatje.
Recepten Recepten Kort op de bal: 10 recepten voor World Falafel Day Elk jaar op 12 juni worden er duchtig kikkererwtenballetjes gerold ter gelegenheid van de internationale falafeldag. Van een aloud familierecept over kikkererwtburgers tot falafel op z’n Grieks: tien recepten voor deze smakelijke feestdag.
Klassieker op z'n kop: tarte tatin van tomaat met blauwe kaas Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week zetten we een hartig taartje met tomaat en blauwe kaas op tafel.
Recepten Recepten Vergeet pasta: 10 recepten voor noedelsalade Heb je het nu al gehad met koude pasta in de lunchbox of op een buffet? Een noedelsalade is even veelzijdig, maar komt met een heel nieuw arsenaal aan smaken. Zo umami was je salade nog nooit.
Tijd om je pastamachine boven te halen: zo maak je kalfpiccata met verse tagliatelle Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we verse pasta en serveren die met kalfspiccata.
Recepten Recepten Superheld in de keuken: 10 ijzersterke gerechten met spinazie Omdat spinazie het hele jaar door verkrijgbaar is, wordt hij niet echt als voorjaarsgroente bekeken. Nochtans is hij lokaal geteeld op zijn best vanaf mei. Deze tien gerechten met spinazie geven het blaadje eerherstel als lentegroen.
Zalm met zeste: zo maak je gepocheerde zalm met sinaasappel en gekonfijte citroen Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week pocheren we zalm en voegen we een frisse toets toe aan de vis.
Recepten Recepten De groente die je met slagroom eet: 10 desserts met rabarber De lekkerste nagerechten maak je met een volbloed lentegroente. Met z’n friszure smaak en funky kleur kaapt rabarber met gemak de hoofdrol weg in deze tien desserts.