Primeurhopscheuten voor recordbedrag naar Sergio Herman

De eerste hopscheuten zijn tegen een recordbedrag van 124,8 euro per 100 gram de deur uit gegaan. Ze zijn bestemd voor topchef Sergio Herman.

In de REO-veiling in Roeselare zijn woensdag de eerste hopscheuten tegen een recordbedrag van 124,8 euro per 100 gram de deur uit gegaan. In totaal werden 20 kistjes van 250 gram verkocht. De eerste hopscheuten zijn bestemd voor topchef Sergio Herman.

Traditiegetrouw gaat de REO-veiling de eindejaarsperiode in met de verkoop van de eerste hopscheuten. Al even traditioneel is dat het sociaal project van De Lovie uit Poperinge, een centrum voor personen met een verstandelijke beperking, de primeurhopscheuten binnen brengt. Woensdag was dat al voor de 21ste keer.

Ook teler Marc Vandevelde uit Reningelst had scheuten mee, goed voor samen 5 kilogram. Die werden in 4 loten verkocht. De eerste kistjes gingen de deur uit voor 124,8 euro per 100 gram, een recordbedrag.

Volgens De Lovie zijn de scheuten goed van kwaliteit. “Het zijn zware scheuten, die op een perfect moment tot rust zijn gekomen dankzij enkele vriesnachten. Het rooien was niet gemakkelijk door de natte herfstperiode”, aldus Eddy Lobeau.

De primeurscheuten gingen net als vorig jaar naar Tinos Fruit uit Westkapelle. Net zoals vorig jaar komen die geveilde hopscheuten op tafel in het sterrenrestaurant Oud Sluis van Sergio Herman.

Univeg betaalde een nog hoger bedrag voor een aantal kistjes, namelijk 127,5 euro per 100 gram. In totaal nam het bedrijf uit Sint-Katelijne Waver 3,5 kilo mee naar huis. Die werden aangekocht in opdracht van retailer Metro. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content