Pascale Naessens haalt goud op World Cookbook Awards in Peking

Foodie Pascale Naessens heeft in Peking de hoofdprijs gewonnen tijdens de awards voor beste kookboeken wereldwijd.

De Franse organisatie ‘Gourmand International’ die de prestigieuze Gourmand Awards organiseert – prijzen voor de beste kookboeken op de internationale markt – werkte dit jaar samen met de Beijing Cookbook Fair om de prijzen van de beste kookboeken wereldwijd toe te kennen.

In de categorie ‘Best Series’ ging het goud naar het geheel van de kookboeken van Pascale Naessens, zo meldt een officieel persbericht. Het gaat dus om ‘Mijn Pure Keuken 1 & 2’ en om ‘Puur Genieten 1 & 2’.

Pascale nam in China de prijs in ontvangst uit handen van Edouard Cointreau, voorzitter van de Gourmand Awards en het comité van het evenement. ‘ ‘Best Series’ is een categorie met heel veel sterke kandidaten, maar voor mij kan er maar één winnen en dat is Pascale Naessens’, zei hij.

Naessens doet beter dan klinkende namen zoals de wereldvermaarde Franse kok Alain Ducasse.

Het recentste kookboek ‘Puur Genieten 2’ won in december al een Gourmand Cookbook Award, waardoor ze automatisch genomineerd was in dezelfde categorie voor de internationale prijs ‘The best in the world’. Het jaar voordien ging ‘Puur Genieten 1’ al aan de haal met de Prestige Award.

Het model, tv-presentatrice en foodie werkt momenteel aan haar vijfde boek onder de titel: ‘Puur Eten, dat je gelukkig maakt’. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content