Oudste gin-festval in de Benelux viert jubileum

Het Felix Pakhuis in Antwerpen opent op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2016 opnieuw haar deuren voor de jaarlijkse Gin Fair. Het oudste GIN-festival van de Benelux heeft extra veel reden om uit te pakken want dit jaar viert het event haar 5-jarig jubileum.

Ruim 70 (inter)nationale gin-varianten en tonic-fabrikanten komen samen om alle Gin&Tonic liefhebbers te herenigen. Gin is al jaren hot en is niet meer weg te denken aan de keukentafel, op een terrasje of in de bar. Steeds meer nieuwe exotische en lokale smaken maken hun opwachting en gin-boeken zijn heuse bestsellers.

Voor het vijfde jaar op rij komen innovatieve, nieuwe merken en klassiekers samen. Ook de spirits van morgen zijn aanwezig: vermouths, (tiki)rums, artisanale cachaça, Naast proeven krijg je ook de kans de bedenker, stichter of destilleerder van het brede gamma aan gins te ontmoeten.

Voor haar vijfjarig bestaan pakt de jubileumeditie uit met een extra eye-catcher: twee BV’s mogen naar eigen smaak de verpakking van een gin-fles opsmukken. Deze creaties zijn te bewonderen op de Gin Fair waar ze te koop worden aangeboden via een veilingformule. De opbrengst gaat integraal naar een goed doel dat door de Bekende Vlaming wordt geselecteerd.

Verder zijn er voor de liefhebbers verschillende bijzondere ‘Have a drink with’ -sessies waarbij bezoekers in kleine kring nader kunnen kennismaken met de gin creators. Doorlopend kunnen alle bezoekers uiteraard genieten van een perfect geserveerde Gin&Tonic.

Lees ook

Het geheim van de gin

Zo drink je gin-tonic in 2016

Gin is in: creatie op basis van duindoornbes

Zo maak je zelf je eigen gin

Gin Fair

Zaterdag 21 mei van 13u-19u

Zondag 22 mei van 13u-19u

Felix Pakhuis – Oude Leeuwenrui 29 in Antwerpen

Aan de kassa: 18 euro per persoon (+18 jaar)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content