Duindoornbessen, de kleine oranje bessen die flink langs de Belgische kust groeien, zijn rijk aan voedingsstoffen waaronder vitaminen, mineralen en antioxidanten. Heel wat grote chefs, zoals pakweg Sergio Herman en Kobe Desramaults, verwerken ze in verrassende bereidingen, maar ook bij het grote publiek vinden ze steeds meer hun weg.

/
© /

Twee jonge Oostduinkerkenaars gooiden het over het andere boeg en creëerden er een vrij exclusieve, zachte en florale gin mee, simpelweg Duin Gin genoemd. Die kreeg er intussen een kruidige broer bij: Ginius.

Beide creaties van Vlaamse makelij vonden vooral bijval aan de kust, bijvoorbeeld bij een toast garnaal. Sinds kort trekken de flessen landinwaarts voor een charmeoffensief bij de meer stedelijke ginliefhebber. Of om je (een beetje) te laten hunkeren naar vakantie.

De perfect serve creëer je met 1/3 Duin Gin, 2/3 premium tonic, veel ijsblokjes, en een schijfje limoen en enkele muntblaadjes als garnering. Cheers.

Duindoornbessen, de kleine oranje bessen die flink langs de Belgische kust groeien, zijn rijk aan voedingsstoffen waaronder vitaminen, mineralen en antioxidanten. Heel wat grote chefs, zoals pakweg Sergio Herman en Kobe Desramaults, verwerken ze in verrassende bereidingen, maar ook bij het grote publiek vinden ze steeds meer hun weg. Twee jonge Oostduinkerkenaars gooiden het over het andere boeg en creëerden er een vrij exclusieve, zachte en florale gin mee, simpelweg Duin Gin genoemd. Die kreeg er intussen een kruidige broer bij: Ginius. Beide creaties van Vlaamse makelij vonden vooral bijval aan de kust, bijvoorbeeld bij een toast garnaal. Sinds kort trekken de flessen landinwaarts voor een charmeoffensief bij de meer stedelijke ginliefhebber. Of om je (een beetje) te laten hunkeren naar vakantie.De perfect serve creëer je met 1/3 Duin Gin, 2/3 premium tonic, veel ijsblokjes, en een schijfje limoen en enkele muntblaadjes als garnering. Cheers.