Makro gaat naar een toekomst zonder plastic groenten- en fruitzakjes. Daarom introduceert de winkelketen nu witte, stoffen zakjes die uitgewassen kunnen worden. De zakjes zijn vanaf vandaag te koop voor 0,5 euro per stuk.

Om de overgang vlot te laten verlopen, blijven de zakjes voor eenmalig verbruik voorlopig nog beschikbaar. De bedoeling is dat dit aanbod op termijn uitdooft en volledig wordt overgeschakeld op herbruikbaar. Eerder gingen ook al andere supermarkten, bijvoorbeeld Delhaize of Colruyt, al de strijd aan met plastic verpakkingen.

Makro gaat naar een toekomst zonder plastic groenten- en fruitzakjes. Daarom introduceert de winkelketen nu witte, stoffen zakjes die uitgewassen kunnen worden. De zakjes zijn vanaf vandaag te koop voor 0,5 euro per stuk. Om de overgang vlot te laten verlopen, blijven de zakjes voor eenmalig verbruik voorlopig nog beschikbaar. De bedoeling is dat dit aanbod op termijn uitdooft en volledig wordt overgeschakeld op herbruikbaar. Eerder gingen ook al andere supermarkten, bijvoorbeeld Delhaize of Colruyt, al de strijd aan met plastic verpakkingen.