Nieuwe Bib Gourmand 2015 bundelt 285 restaurants

Michelin pakt in zijn nieuwe Bib Gourmand-gids uit met 285 lekkere, prijsvriendelijke restaurants, waarvan 57 nieuwkomers.

De uitstekende prijskwaliteitsverhouding in heel wat restaurants bewijst dat gastronomisch dineren niet altijd duur hoeft te zijn. Dat toont de jaarlijkse Bib Gourmand-gids, die traditioneel enkele weken voor de Michelingids wordt uitgegeven. Het concept is intussen helemaal ingeburgerd: een keuzemenu kost minder dan 37 euro, ongeacht de kookstijl, maar wel met seizoensgebonden producten in de hoofdrol.

Voor de nieuwe editie schuimden de Michelin inspecteurs opnieuw de hele Benelux af op zoek naar lekkere prijsvriendelijke eetadresjes, en waar het ook aangenaam tafelen is. Ook liefhebbers van de streekgebonden of eigentijdse keuken – zakelijk of privé, voor lunch of diner – worden op hun wenken bediend.

De Bib Gourmand 2015 verzamelt 285 restaurants, waarvan 57 nieuwkomers. Zij krijgen voortaan het bekende tekentje naast hun naam.

Diversiteit en variatie

België en Luxemburg spannen de kroon met 35 nieuwkomers, een stijging met zowat vijftig procent ten opzichte van de vorige gids. De diversiteit en variatie van de selectie springt ook dit jaar in het oog, zowel qua keukenstijl als qua ligging. Zo geniet je bij taverne de la Fermette (Rochehaut) van pure, traditionele smaken die uitblinken in al hun eenvoud, verleidt Nano (Hasselt) met zijn inventieve aanpak van klassieke gerechten en smul je bij Toi Moi et la Mer (Oostende) van heerlijke visgerechten met mediterrane accenten.

Brussel telt elf nieuwe restaurants die een mooi overzicht bieden van het internationale karakter van de stad. Zo kun je de Italiaanse keuken degusteren bij Caffè Al Dente (Ukkel) zijn. Wie op zoek is naar authentieke Thaise smaken in het bord, kan terecht bij Villa Singha (Oudergem). Of mag het goede Belgische kost zijn? Trek dan zeker eens naar de Taverne du Passage in de Koninginnegalerij.

Opvallend bij onze noorderburen is het groeiend aantal (jonge) chefs die zweren bij lokale en seizoensgebonden producten, wat uiteraard bijdraagt aan de ontwikkeling van de Nederlandse gastronomie.

Praktisch

De Bib Gourmand Benelux 2015 ligt vanaf 6 november in de winkel en kost 17,95 euro (België en Nederland) en 17,44 euro (Luxemburg). In totaal telt de gids 160 Belgische restaurants (waarvan 35 nieuwe), 10 restaurants in Luxemburg en 115 Nederlandse eetadressen (waarvan 22 nieuwe). (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content