McDonald’s goes veggie in India

Fastfoodketen McDonald’s past zich aan aan de lokale vraag in India en start er met volledig vleesvrije restaurants.

Fastfoodketen McDonald’s past zich aan aan de lokale vraag in India en start er met volledig vleesvrije restaurants. Zo wil de keten zowel hindoes als moslims beter bedienen, die
respectievelijk runds- en varkensvlees mijden. Het gaat om de eerste vegetarische vestigingen van de groep wereldwijd.

De eerste twee vegetarische verkooppunten plant McDonald’s te openen in twee Indische pelgrimssteden. De eerste is Amritsar, waar de Gouden Tempel staat. Dat is de heiligste plek voor de sikhgemeenschap. Daarnaast werd ook Katra uitgekozen, de uitvalsbasis van veel hindoe om het heiligdom van Vaishno Devi te bezoeken.

In eerste instantie zal het aanbod in de vegetarische restaurants samengesteld zijn uit al bestaande vegetarische producten van de fastfoodketen in India, zoals de McVeggie, de McAloo of de McSpicy Paneer. Maar het zou ook de bedoeling zijn nieuwe voedingsproducten te ontwikkelen, zegt Rajesh Kumar Maini, woordvoerder voor McDonald’s in India, aan de krant Financial Times.

McDonald’s is al ruim vijftien jaar aanwezig is in India en bezit er 271 restaurants. Onder meer door de vegetarische poot hoopt de Amerikaanse reus dat aantal de komende drie jaar te verdubbelen.

Ook Subway en Domino’s Pizza vegetarisch in India

McDonald’s is in India niet de eerste voedingsmultinational die vlees van het menu schrapt om meer Indiase burgers in hun restaurants te lokken. Ook de Amerikaanse sandwichketen Subway, met 280 winkels in India, opende dinsdag zijn eerste vegetarische verkooppunt op de campus van een private universiteit in Punjab.

Ook Domino’s Pizza, de grootste buitenlandse fastfoodketen in India, beschikt over vleesvrije verkooppunten in bepaalde wijken in de hoofdstad Mumbai en in Gujarat. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content