In de VS heeft McDonald's een campagne gelanceerd waarbij ze hun menu's en gerechten klasseren volgens het aantal calorieën. Uit die campagne is gebleken dat veel gerechten minder dan 400 calorieën bevatten. Vooral de klassieke hamburgers zouden relatief weinig calorieën bevatten. Is een bezoekje aan McDonald's dan toch niet zo slecht?

Er zijn natuurlijk enkele kanttekeningen bij te maken. Zo verdubbelt het aantal calorieën makkelijk als je frietjes en een frisdrank toevoegt en hangt de hoeveelheid calorieën van een hamburger ook af van het land waar je woont. Zo kunnen bijvoorbeeld de sauzen een serieus verschil maken. Er is daarom ook een tabel beschikbaar waarop je duidelijk kan zien hoeveel calorieën de gerechten bevatten per land.

Voor je naar de McDonald's rent om een Big Mac, hou je toch best rekening met het feit dat niet enkel de hoeveelheid calorieën, maar vooral de soort calorieën van belang is. Zo zal je lichaam veel gelukkiger zijn met 400 calorieën aan gezonde proteïnen dan aan diezelfde hoeveelheid in cheeseburgers. Maar laat dat u guilty pleasure vooral niet bederven. (VS/RDM)

In de VS heeft McDonald's een campagne gelanceerd waarbij ze hun menu's en gerechten klasseren volgens het aantal calorieën. Uit die campagne is gebleken dat veel gerechten minder dan 400 calorieën bevatten. Vooral de klassieke hamburgers zouden relatief weinig calorieën bevatten. Is een bezoekje aan McDonald's dan toch niet zo slecht? Er zijn natuurlijk enkele kanttekeningen bij te maken. Zo verdubbelt het aantal calorieën makkelijk als je frietjes en een frisdrank toevoegt en hangt de hoeveelheid calorieën van een hamburger ook af van het land waar je woont. Zo kunnen bijvoorbeeld de sauzen een serieus verschil maken. Er is daarom ook een tabel beschikbaar waarop je duidelijk kan zien hoeveel calorieën de gerechten bevatten per land. Voor je naar de McDonald's rent om een Big Mac, hou je toch best rekening met het feit dat niet enkel de hoeveelheid calorieën, maar vooral de soort calorieën van belang is. Zo zal je lichaam veel gelukkiger zijn met 400 calorieën aan gezonde proteïnen dan aan diezelfde hoeveelheid in cheeseburgers. Maar laat dat u guilty pleasure vooral niet bederven. (VS/RDM)