Maes brouwt exclusief bier voor Pukkelpop

© gf

Festivalgangers kunnen vier dagen lang genieten van een limited edition bier op de Kiewitweide: de PKP Pint.

Pukkelpop viert dit jaar zijn 30e verjaardag, dus mag het voor deze feesteditie iets meer zijn. Niet alleen op de podia, maar ook achter de toog, want trouwe partner Maes nam het bijzonder verzoek van de organisatie om een nieuw receptuur te ontwikkelen met veel plezier aan, en biedt straks vier festivaldagen lang de PKP Pint aan. Het gaat om een limited edition bier en zal dus uitsluitend van 19 tot 22 augustus geschonken worden, en dit in het Pukkelpop Café & Baraque Futur.

De PKP Pint is naar verluidt een volmondig bier met fruitige toetsen. ‘Voor de exclusieve verjaardagseditie hebben we extra mout en hop toegevoegd wat de smaak heel uniek en volmondig maakt. De extra hop zorgt namelijk voor een aangename bitterheid’, aldus Olivier Maillet van brouwerij Alken-Maes. Met zijn alcoholpercentage van 6% is het iets krachtiger dan een gewone Maes pils dat uiteraard ook op de weide verkrijgbaar is.

Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine en zijn team konden de creatie drie weken geleden proeven en doopten het meteen om tot de officiële PKP Pint. Zij kijken alvast uit naar de reactie van de festivalgangers.

‘Dit experiment past perfect in onze 3.0-filosofie. Pukkelpop viert dan wel haar dertigjarig bestaan, maar wij hebben bewust gekozen voor een andere insteek. Namelijk eentje met kwinkslag, eentje met een hoek af; net zoals Pukkelpop zelf. Wij worden geen dertig jaar, maar gaan voor drie punt nul. We focussen ons daarbij op een toekomst vol duurzaamheid, betrokkenheid van onze festivalgangers en experiment in al haar facetten. Een perfecte voedingsbodem voor dit soort initiatieven en een perfect kader voor deze unieke samenwerking met Maes’, zegt Mahassine in een persbericht.

Alken-Maes en Pukkelpop investeren beiden sterk in duurzaam ondernemen. Zo wordt al het bier van de brouwerij geproduceerd met behulp van 100% groene energie, zoals zonnepanelen (ruim 6000) en een eigen waterzuiveringsinstallatie. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content