Lees hier over de biocampagne 'Verrassend Veggie.'
...

'Een tiental jaar geleden wilde ik graag vegetariër worden. Ik probeerde het krampachtig, maar het lukte niet. Ik las de meest fanatieke boeken en wilde me er helemaal in smijten, maar dat mislukte dus. Voor mij gaat zoiets gemakkelijker als er een geleidelijke overgang is. Dan is het veel simpeler om vol te houden. Ik begon minder vlees en meer bio te eten en nu eet ik meestal vegetarisch. Ik zet zelf geen vlees op tafel, maar wanneer we bij mensen uitgenodigd worden om te komen eten en ze serveren vis of vlees eet ik wel mee.' 'Dat het er heel erg professioneel aan toe gaat (lacht). Ik had van een veggieburgerbedrijf iets meer hippie-toestanden verwacht, maar dat was dus niet het geval. Ik moest een beschermende outfit dragen en eigenlijk ook mijn oorbellen uitdoen, maar die heb ik stiekem aangehouden. Voor de foto hebben we de beschermende outfit snel even uitgedaan. Veggieburgers bakken is dus niet romantisch of zweverig. Daar moest ik wel even om lachen, dat mijn beeld niet klopte.' 'Ik vind dat bio de norm zou moeten zijn: geen pesticiden en respect voor boer, land en dier. Het is toch gek dat het alternatief, waar iedereen slechter van wordt, de huidige norm is? Eigenlijk zouden op de conventionele producten labels moeten hangen met hoeveel uitstoot ze hebben geproduceerd en alle andere nadelen op een rijtje. Nee, op dat gebied leven we niet in een ideale wereld. Waarom is de voedingsindustrie niet meer begaan met de gezondheid van de mensen?' 'Ik heb niet echt een favoriet vegetarisch gerecht, omdat ik bijna altijd vegetarisch eet. Maar ik lust heel graag pasta en dat is zo makkelijk te maken in vegetarische vorm. In een Italiaans restaurant heb je als vegetariër ook altijd opties. En ze hebben er nog lekkere wijn en aperitiefhapjes ook. Om met een vriendengroep uit eten te gaan, waarvan niet iedereen vegetariër is, is Italiaans dus een zalige optie. Tegenover de Franse keuken of een klassieke taverne vind je bij de Italiaanse keuken wel lekkere vegetarische opties. Mijn kinderen zijn geen fan van vegetarisch, maar ze lusten momenteel gewoon niet veel. Dat zal wel beteren met de jaren zeker? Ik verbied hen daarom ook niet om vlees te eten en koop ook charcuterie voor op hun boterhammen. Als we uit eten gaan mogen ze ook vlees bestellen, maar aan tafel thuis moeten ze niet zagen en eten wat de pot schaft.' 'Er zijn super veel goede kookboeken op de markt, waar je heel veel inspiratie uit kan halen. En kook gewoon lekker veel Italiaans, kan niet misgaan. Ik zet weekmenu's online en nodig mijn lezers uit om die in te vullen. Het verbaasde me dat er toch nog veel mensen zijn die iedere dag vlees eten, alsof dat echt noodzakelijk is en ze ziek zullen worden of honger zullen lijden als ze eens vlees aan de kant schuiven. Als je weinig tijd hebt, geen inspiratie of gewoon niet graag kookt kan je ook voor vleesvervangers kiezen. Dan kan je gewoon traditioneel eten, maar gewoon het vlees vervangen door een vleesvervanger uit de winkel. Ik vind dat zelf niet nodig, maar ik snap dat anderen daar wel behoefte aan hebben. Het is gemakkelijk en je bent er zeker van dat je alle voedingswaarden binnenkrijgt.' 'Plant dan maar snijbiet. Dat is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog mooi uit. Je kunt het dus zelfs in een pot kweken. Je kunt het stoven, echt heel lekker. Maar ook peterselie of tijm zijn aanraders: geen groenten, maar ze brengen je gerechten op smaak en dat kan echt veel plezier geven.'