Leuvense Universiteitsbibliotheek opent pop-upcafé

© Belga

In de galerij en de binnentuin van de Leuvense Universiteitsbibliotheek opent op 1 augustus pop-upcafé Torenhof.

Tot 23 september kan men er tussen 13 en 17 uur terecht voor een duurzaam drankje. De bibliotheek van KU Leuven blijft tijdens die periode open voor het grote publiek.

De Universiteitsbibliotheek organiseert in augustus zoals de voorbije jaren op zaterdagavond gratis beiaardconcerten. Die kunnen ofwel beluisterd worden vanuit een strandstoel op het Ladeuzeplein, of in de toren zelf, waar men de beiaardier live bezig kan zien.

Voor het bezoek van de tentoonstelling in de toren over de geschiedenis van de bibliotheek is sinds kort ook een audiogids voorzien. Na reservatie kan men het hele gebouw bezoeken onder leiding van een gewone gids.

Maar voor iets fris in de hand is er vanaf maandag het pop-upcafé Torenhof. De kroeg zal de galerij en binnentuin van de bib innemen. ‘Met deze pop-up willen we testen of er interesse is in een café in onze bibliotheek, en of dat ook voor ons haalbaar is. Als het aanslaat, is de kans groot dat we op lange termijn een blijvend café installeren’, zegt vicerector Katlijn Malfliet aan hetnieuwsblad.be. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content