LESS: Spaanse klassebistro op oud adres van Hertog Jan

L.E.S.S (voluit: Love. Eat. Share. Smile) in Sint-Michiels is de nieuwe bistro met zuiderse keuken gebaseerd op Spaanse producten en ondergebracht op de voormalige locatie van driesterrenzaak Hertog Jan.

Driesterrenrestaurant Hertog Jan van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens verhuisde naar een hoeve in Zedelgem. Op het oude adres kwam L.E.S.S (Love. Eat. Share. Smile), een bistro met zuiderse keuken gebaseerd op Spaanse producten geleverd door partners La Buena Tierra en La Buena Vida.

Chef-kok is Bart Praet, die wij eerder tegenkwamen als rechterhand van Gert De Mangeleer in de keuken en als tuinman in de moestuin. In Hertog Jan werkte Bart met vers uit de grond, in L.E.S.S werkt hij met vers uit blik en bokaal. De formule is bedoeld om te delen.

De spijskaart is daartoe opgebouwd uit een twintigtal tapas, aangevuld door een achttal hoofdgerechten die ook in het midden van de tafel komen. Je begint met een feestelijk glaasje Cava Damia (6 euro) en kiest elk twee tapas om dan naar believen bij te bestellen.

Krokant pan con tomate ‘Coca de Cristal’ (3 euro) en verrukkelijke jamon Ibérico Puro de Bellota ‘Maldonado’ (18 euro) zetten de toon. Pimiento del piquillo gevuld met geitenkaas en manzanilla-olijf (7,5 euro) en een smakelijk kroketje met Ibéricoham (7 euro) volgden, om het hoofdstuk ’tapas’ af te sluiten met gegrilde artisanale witte pens (6 euro) en gegrilde jonge prei met romesco ‘Priorat Natur’ (6,5 euro).

Er waren twee hoofdgerechten: een eenvoudig maar lekker stoofpotje van witte bonen, pulpo en chorizo, opgediend met frisse venkelsalade (22,50 euro) en het weerbarstige vlees van gegrilde presa Ibérico, opgediend met koude quinosalade en paprika (38,50 euro!). Hierbij dronken wij een Tinta de Toro, Castilla y Léon, Elias Mora als rode klasbak (41 euro).

Keuken 7,5

Comfort 7,5

Bediening 7,5

Prijs/kwaliteit 7

L.E.S.S, Torhoutse Steenweg 479, 8200 Sint-Michiels, 050 69 93 69. Open van maandag tot vrijdag van 12 tot 14 uur en van 19 tot 22 uur. Middaglunch: 4 tapas, hoofdgerecht van de dag 40 euro (55 euro met 2 glazen wijn).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content