Kwalitatief vlees en ambachtelijk bier centraal op Meat & Beer Fest in Antwerpen

© .

Bier is al langer onze nationale trots, maar ook kwalitatief vlees van eigen bodem wint almaar aan populariteit. Tijd om de twee dus te combineren en er een groot feest mee te houden: exact wat Cargo Zomerbar zal doen tijdens het weekend van 16 en 17 juli op het Meat & Beer Fest.

“Een goede slager en brouwer zijn de nieuwe popsterren van deze tijd. Het publiek grijpt bij een lekkere steak al sneller naar een fijn biertje.” Dat zegt Sven Wille van Landlopers, de organisatie achter onder meer Cargo Zomerbar en Little Brewers Winter Garden.

Voor Landlopers spelen duurzame en eerlijke producten, liefst dan van eigen bodem, al langer een belangrijke rol in al hun activiteiten. Grande Bouffe ‘Meat & Beer fest’ leek dan ook de logische volgende stap. Topslager De Laet & Van Haver zal niet alleen voor het vlees zorgen, Luc Delaet voorziet ook animatie in de vorm van live uitbeningen, worsten draaien en tal van andere demo’s.

Medeorganisator Nikolaj Kovdal stelt dat het Meat & Beer Fest bewust kiest voor interactie: “Met ons festival willen we meer aandacht vestigen op het ambachtelijke en kleinschalige. Net door het vlees voor de mensen uit te benen blijft er een duidelijke link met het dier. Dit in tegenstelling tot vlees dat je verpakt koopt in de supermarkt. Verder hebben we ook bewust gekozen om voor ons vlees, groenten en kruiden zo veel mogelijk met lokaal en bio te werken.”

Foodtrucks en artisanale bieren

Kwalitatief vlees en ambachtelijk bier centraal op Meat & Beer Fest in Antwerpen
© Sander Buijs

Er zijn ook verschillende themagebonden foodtrucks te vinden tijdens het tweedaagse festival. Hebben reeds bevestigd: het met een michelin ster bekroonde l’Epicerie du cirque, Les Saucisses met ambachtelijke vlees, vis en groenteworsten, Brandt & Levie met degustaties van diverse charcuterie en hotdogs, bierpairing van een lokaal Zandvliets biertje met vlees bereid op een Zuid-Afrikaanse BBQ Braai door topchef Jimmy Van den Panhuysen van Cuisine J. en “Full madness” burgers van Stefan’s Foodtruck. Voor thee en kruiden kun je terecht bij Juffer, een vrolijke stand met eetbare boeketjes.

Ook aan de grote dorst is uiteraard gedacht. Naast de eigen Antwerpse stadsbrouwerij, zullen er ook veel kleine ambachtelijke brouwerijen de Cargo Zomerbar bevolken. Je krijgt een heel weekend de tijd om bieren van bijvoorbeeld De Struise Brouwers, Dame Jeanne, Cabardouche, Vleesmeester brewery en Seef, Cydrale uit te proberen. (EK)

Landlopers’ Grande Bouffe Volume 1 ‘Meat & Beer fest’, 16 & 17 juli, Cargo Zomerbar Antwerpen, gratis toegang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content