Op 2 oktober serveren topchefs als Sofie Dumont, Filip Claeys, Lieven Lootens en chocolatier Dominque Persoone - letterlijk en figuurlijk - street food op hoog niveau vanuit hun eigen container-restaurant. Het Gentse collectief Criaturas tovert 75 zeecontainers in de Zeebrugse haven voor één dag om tot het Ecstatic Container Spectacle. De Franse dj's Aes Dana & Mahiane staan achter de knoppen van de dj-boot, en op het centrale podium kan je je tot middernacht vergapen aan tientallen spectaculaire acts.

In de restaurants, lounges, gin- en whiskybar en art gallery van het spectaculaire pop-up theater ontmoeten artiesten, acrobaten, mixologists en koks elkaar en zorgen voor een onvergetelijke ervaring. De opbrengst gaat integraal naar The Ocean Cleanup. De 21-jarige Boyan Slat uit Den Haag bedacht een installatie die op strategische plekken in zee kan worden geplaatst en het plastic afval kan opvangen. Er drijft naar schatting zo'n 250.000 ton plastic in de oceaan, dat automatisch in onze voeding terechtkomt. Al tienduizenden mensen uit 160 landen doneerden geld, maar er is veel meer nodig om de oceanen plasticvrij te maken.

Op 2 oktober serveren topchefs als Sofie Dumont, Filip Claeys, Lieven Lootens en chocolatier Dominque Persoone - letterlijk en figuurlijk - street food op hoog niveau vanuit hun eigen container-restaurant. Het Gentse collectief Criaturas tovert 75 zeecontainers in de Zeebrugse haven voor één dag om tot het Ecstatic Container Spectacle. De Franse dj's Aes Dana & Mahiane staan achter de knoppen van de dj-boot, en op het centrale podium kan je je tot middernacht vergapen aan tientallen spectaculaire acts. In de restaurants, lounges, gin- en whiskybar en art gallery van het spectaculaire pop-up theater ontmoeten artiesten, acrobaten, mixologists en koks elkaar en zorgen voor een onvergetelijke ervaring. De opbrengst gaat integraal naar The Ocean Cleanup. De 21-jarige Boyan Slat uit Den Haag bedacht een installatie die op strategische plekken in zee kan worden geplaatst en het plastic afval kan opvangen. Er drijft naar schatting zo'n 250.000 ton plastic in de oceaan, dat automatisch in onze voeding terechtkomt. Al tienduizenden mensen uit 160 landen doneerden geld, maar er is veel meer nodig om de oceanen plasticvrij te maken.