Koken voor The Ocean Cleanup: Vlaamse topchefs steunen het goede doel

© -

Sofie Dumont, Dominique Persoone en Filip Claeys koken voor The Ocean Cleanup, het project van de jonge Nederlander Boyan Slat om de oceanen plasticvrij te maken.

Op 2 oktober serveren topchefs als Sofie Dumont, Filip Claeys, Lieven Lootens en chocolatier Dominque Persoone – letterlijk en figuurlijk – street food op hoog niveau vanuit hun eigen container-restaurant. Het Gentse collectief Criaturas tovert 75 zeecontainers in de Zeebrugse haven voor één dag om tot het Ecstatic Container Spectacle. De Franse dj’s Aes Dana & Mahiane staan achter de knoppen van de dj-boot, en op het centrale podium kan je je tot middernacht vergapen aan tientallen spectaculaire acts.

In de restaurants, lounges, gin- en whiskybar en art gallery van het spectaculaire pop-up theater ontmoeten artiesten, acrobaten, mixologists en koks elkaar en zorgen voor een onvergetelijke ervaring. De opbrengst gaat integraal naar The Ocean Cleanup. De 21-jarige Boyan Slat uit Den Haag bedacht een installatie die op strategische plekken in zee kan worden geplaatst en het plastic afval kan opvangen. Er drijft naar schatting zo’n 250.000 ton plastic in de oceaan, dat automatisch in onze voeding terechtkomt. Al tienduizenden mensen uit 160 landen doneerden geld, maar er is veel meer nodig om de oceanen plasticvrij te maken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ecstatic Container Spectacle from Criaturas on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content