Het perfecte eindejaarsfeest volgens… Sarah De Hondt en Adriaan Van Looy (Hungry for More)

Parfait met pistache 'Novègienne', zie onder © Hungry for More

Op Hungry for More lees je over food, hospitality en ambacht. Sarah De Hondt en Adriaan Van Looy schrijven er over mensen, gerechten en plaatsen met een verhaal. ‘Want passie is wat ons verbindt en wat het delen waard is.’ Voor de creatie van het perfecte eindejaarsmenu werkten ze samen met een reeks topchefs. Zij delen exclusief een recept waarmee elk feest een succes wordt.

Wat vinden julie belangrijk op een eindejaarsfeest?

Sfeer, warmte en gezellig samen zijn met mensen die je graag ziet, dat is de basis. Een lekker feestmenu mag natuurlijk niet ontbreken. Dat smaakt des te lekker in het juiste gezelschap.

Wat mag er echt niet ontbreken op de feesttafel?

Kaarsen, bloemen en een feestelijk servies! Hoewel het niet meer in de mode is om een feestservies te hebben dat je maar een paar keer per jaar gebruikt, vinden wij het echt tof als dat bij de (groot)ouders nog eens van onder het stof gehaald wordt. Lekker nostalgisch! Ook kerstdecoratie en wat glitter op de tafel moeten in deze periode zeker kunnen. Persoonlijke boodschappen voor de gasten vinden we ook een hele leuke!

Wat willen jullie dit jaar zeker niét zien tijdens feesten?

Van industriële kant-en-klaar gerechten zijn we zeker geen fan. Wil je toch iets dat makkelijk te bereiden is? Kijk dan eens op de website van verschillende gastronomische zaken. Het gebeurt steeds vaker dat zij een afhaalmenu aanbieden voor tijdens de feestdagen. Verder willen we ook geen overdreven kritische blikken zien aan de feesttafel. Het is tenslotte geen kookwedstrijd, maar wel een kwestie van gezellig samenzijn.

Het perfecte eindejaarsfeest volgens... Sarah De Hondt en Adriaan Van Looy (Hungry for More)
© Hungry for More

Bezorgt etentjes organiseren jullie stress? (En wat doen jullie om die te counteren?)

Een gezonde dosis stress steekt altijd de kop op bij het organiseren van een etentje. Omdat wij vaak over toprestaurants of ambachtelijke producten en recepten schrijven, denken mensen al snel dat er elke dag iets dergelijks bij ons op het menu staat.

Onze oplossing? Dat is werken met kwalitatieve producten, zodat het daar om draait en je geen extra’s nodig hebt om smaken op te wekken of dingen te verdoezelen. Op het vlak van tafeldecoratie is er gelukkig onze goede vriend Pinterest die altijd ter hulp schiet wanneer onze eigen inspiratie het laat afweten.

Hebben jullie een vaste feesttraditie?

Tijdens de feestdagen staat er sowieso een keer een zeevruchtenschotel op het menu met een decadente fles Krug-champagne. Op Kerstavond is het de beurt aan de klassieker der klassiekers: gevulde kalkoen. En er moet sowieso ambachtelijke ijstaart van de lokale cremerie gegeten worden, met verse huisgemaakte slagroom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content