Haringseizoen officieel geopend: eerste vaatje brengt 90.000 euro op

© /

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe ging van de hand voor bijna het dubbele als vorig jaar. De opbrengst gaat traditioneel naar een goed doel, ditmaal de stichting Het Vergeten Kind.

De veiling van het eerste vaatje nieuwe haring op de Scheveningse visafslag heeft dinsdagmiddag een bedrag van 90.000 euro opgebracht. Koper is het moederbedrijf van PLUS-supermarkten. Het bedrag is bijna het dubbele van vorig jaar, toen het vaatje 53.000 euro opleverde voor het goede doel. PLUS schenkt het eerste vaatje met Hollandse nieuwe aan het Veteraneninstituut. Op Veteranendag (zaterdag 25 juni) krijgen alle oud-militairen op het Malieveld in Den Haag een gratis haring aangeboden.

De opbrengst van 90 mille gaat traditioneel naar een goed doel, ditmaal de stichting Het Vergeten Kind. Volgens het Visbureau, de organisator van de veiling, zet deze stichting zich in om kinderen in opvanglocaties een zo normaal mogelijke jeugd te geven. Daarnaast worden activiteiten en evenementen georganiseerd om de kinderen weer echt kind te laten zijn. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content