Guillaume Delfosse maakt gastronomische foodboxen: ‘We geven mensen thuis een restaurantervaring’

© Johan Jacobs
Marieke Wiebenga
Marieke Wiebenga Medewerker Knack Weekend. 

Guillaume Delfosse is verkoper van wandbekleding uit Waregem. Hij levert met Boîte kant-en-klare driegangenmenu’s aan huis en lanceerde onlangs een box voor op skivakantie.

‘Ik kom uit een echt ondernemersgezin. Na mijn opleiding hotelmanagement in Montreux kriebelde het dus om zelf te gaan ondernemen. Bovendien deel ik met mijn vrouw Ann-Gaëlle Mahieu een passie voor koken. We hebben geen koksopleiding gevolgd, maar wel ervaring met pop-uprestaurants en catering.

In 2016 hebben we Boîte bedacht. Onze slogan is eat out at home: onze gastronomische foodboxen geven mensen thuis een restaurantervaring, met telkens een volledig menu in vacuümverpakkingen. In twintig minuten staat alles op tafel, en dankzij een handleiding met foto’s kun je de borden mooi dresseren.

Ons eigen leven is door Boîte wel enorm veranderd. Na allerlei aanpassingen voldoet onze keuken nu aan professionele eisen, en zowat het hele huis puilt uit van het kookgerei. Als we na onze werkdag thuiskomen, duiken we meteen de keuken in om alle bestellingen te bereiden.

In het begin was het wennen, je eigen partner als collega leren kennen, maar nu zijn we een goed geoliede machine. We wonen en werken samen alsof we nooit iets anders gedaan hebben. We leveren nu tot dertig kilometer rond Waregem en het aanbod blijft evolueren. Onze Boîte au Ski is daar een voorbeeld van.’

Partner Content