Grégory Gillain is ‘Ster van de Belgische keuken’

© Horeca Life 2013

De Naamse kok Grégory Gillain van restaurant L’Eau Vive in Arbre heeft de finale van de eerste editie van de wedstrijd ‘Ster van de Belgische keuken’ gewonnen.

De eerste editie van ‘De Ster van de Belgische Keuken’ vond dit jaar plaats tijdens de vakbeurs Horeca Life en wil jonge en getalenteerde chefs in de kijker zetten. Voor deze wedstrijd bereidde elke kandidaat een hoofdgerecht met bier en een dessert met chocolade.

De Naamse chef-kok Grégory Gillain van het restaurant L’Eau Vive in Arbre nam het in de finale op tegen Brusselaar Maxime Collin van restaurant Villa Lorrain. Hij won met een gerecht bestaande uit ‘schol à la meunière’ met onder meer geplette aardappelen en met peterselie bestrooid witloof. Het dessert was een chocoladegarnituur bestaande uit ‘een ganache van Belgische chocolade, verse kaas met gekonfijte citroenen en speculooscrumble’.

Per provincie (de tien provincies en het Brusselse gewest) was een deelnemer aangeduid. De jury bestond uit tien Belgische chef-koks, onder wie Lionel Rigolet (Comme chez soi), Christophe Hardiquest (Bon Bon), Yves Mattagne (Sea Grill) en Peter Goossens (Hof Van Cleve). (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content