Getest en goedgekeurd: gezonde peulvruchtensnacks van PrincessGreen

PrincessGreen groentenootjes © -

Het jonge Mechelse bedrijf PrincessGreen brengt gezonde peulvruchtensnacks op de markt. De groentenootjes bestaan in verschillende zoete en zoute varianten. Wij probeerden er enkele uit.

PrincessGreen roostert een speciale variëteit van erwten, om zo tot een groentenootje te komen dat onmiddellijk consumeerbaar is als snack of in de maaltijd. De oprichter, Daan Verheeke, wil op die manier gezonde peulvruchten op een makkelijke manier toevoegen aan ons dagelijks eetpatroon. De peulvruchten zijn een bron van vezels en dus een gezondere variant van borrelnootjes.

Simple comme bonjour

‘Ik raakte gefrustreerd van de tijd die het mij kostte om peulvruchten klaar te maken.’ zegt Daan Verheeke. ‘Ik weet dat het lekker en gezond is, maar het duurt altijd zolang vooraleer gedroogde peulvruchten gaar zijn. Een blik of bokaal kan natuurlijk ook, maar er moest een betere oplossing zijn.’ Uit deze noodzaak werd PrincessGreen opgericht.

Het productieproces van de groentenootjes is een combinatie van een eeuwenoud roosterproces uit het Midden-Oosten met moderne technieken uit de voedingsindustrie. Op die manier worden de groentenootjes onmiddellijk consumeerbaar en krijgen ze hun eigen smaak. Ze bestaan in verschillende zoete en zoute varianten. De favoriet van de redactie is de Sweet Bee, met sesamzaadjes en honing. Lekker zoet, de ideale namiddagsnack.

Gezond?

‘Ons groentenootje heeft van nature een laag vetgehalte en een hoog vezelgehalte,’ licht Daan toe. ‘De drie zoute smaken (Nacho, Provençale en Zout) bestaan uit een lichte kruiding die op de groentenootjes aangebracht is. In deze kruiding zit geen vet of suiker, waardoor alle drie de smaken erg gezond zijn.’ In het geval van de drie zoete smaken, werden wel wat extra suikers toegevoegd. ‘De Sesame & Honey is hier de gezondste. Sesamzaad is immers rijk aan vitaminen en mineralen en bevat antioxidanten.

‘Het is onze ambitie om een lekker en gezond product te maken. Als je een snack eet moet die lekker zijn en zo gezond mogelijk. We denken dat ons gamma groentenootjes de mensen kan helpen om meer vezels en minder vet te consumeren,’ klinkt het positief.

De groentenootjes zijn te vinden in de afdeling groenten en fruit van Carrefour.

Surf voor meer info naar princessgreen.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content