Foodblogster Princess Misia over haar eerste kookboek: ‘Leerrijke ervaring’

Marta Majewska, het brein achter foodblog princessmisia.com, bracht haar eerste kookboek uit: ‘Fourplay is gevuld met speelse, makkelijke en gezonde recepten.’

Fourplay kost €27,50 en komt uit Davidsfonds Uitgeverij.

Marta Majewska van foodblog princessmisia.com bouwde in de laatste jaren een heuse achterban uit. Nu brengt ze ook haar eerste kookboek uit. “Fourplay is gevuld met speelse, makkelijke en gezonde recepten”, aldus de blogster.

Na haar immens populaire foodblog en magazine Luscious -die wereldwijd meer dan een miljoen lezers bereiken- is Marta Majewska nu met haar eerste kookboek op de proppen gekomen. Van winterse currysoep tot quinoapasta met pompoen, feta en walnoten; en van olijfolie flatbreads met pruimen tot rodebietenpizza of courgette-maïsburgers: er is voor ieder wat wils in “Fourplay”.

“Fourplay is gevuld met speelse, makkelijke en gezonde recepten met seizoensproducten”, aldus de keukenprinses. “Het boek is vegetarisch, maar iedereen vindt er wel iets in. Ik heb al veel positieve berichtjes gekregen van mensen die het boek kochten en de recepten uitprobeerden. Ik ben blij te zien dat die feedback ook van een gevarieerd publiek komt!”

Geen rozen zonder doornen

Hoewel de culinair fotografe en styliste al jaren bezig is met het schrijven van recepten voor haar online magazine en blog, was dit toch een heel andere ervaring. “Dit kookboek maken was één van de leukste en meest leerrijke ervaringen van mijn leven. Het gevoel om iets in je handen te houden waar je zo hard aan hebt gewerkt, is moeilijk te beschrijven. Tegelijkertijd was het ook één van de moeilijkste en meest frustrerende ervaringen. Ik heb een aantal keren een ‘creative block’ gehad. Ik heb alle fasen van het creatieve proces moeten doorstaan”, geeft ze toe.

Blogster, kok, fotografe en styliste

Ook de fotografie en de styling van het boek, nam Majewska voor haar rekening. “Ik heb alle styling en fotografie in het boek zelf verzorgd, behalve de foto’s van mezelf natuurlijk. Ik volgde twee workshops rond culinaire fotografie en styling in Duitsland en Toscane maar de rest leerde ik al doende. Sinds kort heb ik mijn droom kunnen realiseren en werk ik fulltime als culinair styliste en fotografe.”

Toch zal ze haar blog blijven voorzien van originele recepten: “Ik blijf zeker bloggen en heb mijn blog ook net in een nieuw jasje gestoken. Maar Fourplay is zeker niet mijn laatste boek. Ik ben al begonnen met een nieuw exemplaar dat jullie volgend jaar kunnen verwachten. Wat het wordt, moet nog heel even geheim blijven!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content