Finalisten ‘Eerste kok van België’ bekend

De vijf finalisten van de prestigieuze culinaire wedstrijd die moet uitmaken wie de ‘Eerste kok van België’ anno 2015 wordt, zijn bekend.

Heel wat koks dongen dit jaar mee naar een ticket voor de eindstrijd van de culinaire wedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de ‘eerste kok van het land’. Uit alle inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd: Vincent Florizoone (chef van Restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort), Kevin Graf (chef-eigenaar van restaurant De Bakermat te Ninove), Bart Hoornaert (sous-chef van restaurant La Durée te Izegem), Pascal Peters (sous-chef van Restaurant Vivendum te Dilsen-Stokkem) en Wim Van Hecke (sous-chef van restaurant Fleur de Lin te Zele).

Zij zullen tijdens de finale op 6 oktober – en onder het toeziend oog van driesterrenchef en ambassadeur Peter Goossens – drie gerechten klaarmaken:
* zeetong met citroengras, mosselen en peterselie of basilicum of koriander.
* ‘Coq des Prés’ (een biologische scharrelkip van bij ons) met een donker
Belgisch bier van hoge gisting, kalfszwezerik en schorseneer
* soezendeeg dat een Origine-chocolade van Belcolade met peer combineert

De winnaar gaat aan de haal met een van ’s lands meest prestigieuze kookprijzen.

De organisatie van het jaarlijkse concours ‘Eerste kok van België’ staat op naam van de Gastronomische Club Prosper Montagné die de wedstrijd al houdt sinds 1954. Bedoeling is om talent te stimuleren en de Belgische gastronomie te verdedigen en promoten. Voor de winnaars is het de aanloop naar erkenning in de culinaire wereld en naar internationale wedstrijden. Vorig jaar won Vincent Denis, chef-patissier van restaurant L’Eveil des Sens te Montigny-le-Tilleul. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content