Festival voor boeren en bijen neemt eten in eigen handen

© Getty

Organisaties voor een ecologische voedseltransitie Velt en Voedsel Anders organiseren hun derde festival. Op de agenda tal van workshops en lezingen voor alle leeftijden, met goed eten en bijen als thema.

Enkele uren na publicatie van dit artikel werd besloten het evenement af te gelasten. ‘We nemen onze verantwoordelijkheid en willen niet bijdragen aan de verdere verspreiding van het coronavirus’, klinkt het. ‘We zijn solidair met de risicogroepen voor het virus en willen onze gezondheidswerkers zoveel mogelijk ontlasten.’ Verdere stappen zijn nog niet bekend, al heeft de organisatie wel een boodschap voor wie 14 maart al geblokkeerd had in zijn agenda: ‘We raden je van harte aan om de vrijgekomen tijd in de tuin of de natuur door te brengen, de plek bij uitstek om energie op te doen.’

Geïnteresseerd in zelf groenten en fruit kweken of in het verhaal achter je eten? Dan loont het om op 14 maart een kijkje te gaan nemen in Mechelen, waar Velt-markt-Anders plaatsvindt. Daar wordt een hele dag gepraat over voedselstrategieën, biodiversiteit, korte ketens, verdwijnende meesjes, de (on)zin van gras en meer.

Naast al die theorie is er ook plaats voor de praktijk. Zo kan je deelnemen aan workshops over fermenteren, of je eigen fruitboom enten. Ook aan de kleinsten is gedacht. Van poppentheater over kaarsen maken van bijenwas, tot een kookworkshop waarin ze zelf leren een ecologische brooddoos samen te stellen: niemand hoeft zich te vervelen als het over goed eten gaat.

Frederik de Merodestraat 18, Mechelen

Inkom: 5 euro, gratis voor minderjarigen

Meer informatie en het volledige programma vind je op de site van Velt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content