Duvel lanceert speciaalbier met Amerikaanse hop

Het is intussen een traditie geworden ten huize Duvel: een nieuwe Tripel Hop om de lente in te luiden. Anno 2014 lanceert de brouwerij een bier met de Amerikaanse hop Mosaic.

De lente is (bijna) in het land. Duvelliefhebbers weten dan dat de nieuwe Tripel Hop in de winkel ligt. Dit jaar voegen de brouwmeesters de Amerikaanse hop Mosaic toe aan het klassieke speciaalbier.

Duvel wordt traditioneel gebrouwen met twee hopsoorten, zijnde Saaz-Saaz (de basis voor Duvel) en Styrian Golding. Sinds 2012 worden de liefhebbers jaarlijks verwend met de toevoeging van een derde hopvariëteit onder de noemer Duvel Tripel Hop. Het resultaat is telkens een heerlijk, complex smaakpalet dat al enkele keren (nationaal en internationaal) in de prijzen viel.

De toegevoegde hopsoort wordt tot het laatste moment geheim gehouden. Twee jaar geleden was dat de aromatische Citra uit de Yakima Valley in Washington. In 2013 koos Duvel voor de Sorachi Ace, een Japanse aromatische hop. Anno 2014 wordt dus de Amerikaanse toer opgegaan. Mosaic is een frisse Amerikaanse hop en heeft iets ‘opwindends en exotisch’, aldus Hedwig Neven, hoofd brouwmeester bij Duvel. Om uit te proberen dus.

Duvel Tripel Hop 2014 heeft een alcoholgehalte van 9,5%, wordt verkocht per 4 flesjes (6,49 euro) en is nu verkrijgbaar in de bierhandel, supermarkten en horeca. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content