Drie namen uit de culinaire wereld om in de gaten te houden

© .

Houd deze drie in de gaten, want ze gaan nog potten breken.

Tom Pauwelyn

Tom Pauwelyn bestiert sinds kort de keuken van Alberte in Gent. Daarvoor deed hij ervaring op bij De Superette en Roots. Voor gastronomen is dat een extra reden om Alberte op te zoeken. In de gezellige buurtbar kunnen ze kennismaken met verfijnde gerechten, veelal met groenten in de hoofdrol. Op de kaart staat ook een ruim aanbod natuurwijnen, zowel per glas als per fles te bestellen.

alberte-gent.be

Taike Verdonck

De getalenteerde jonge sommelière is niet alleen thuis in de wijnwereld, ze maakt ook zelf elegante en gelaagde sappen op basis van fermenten, kruiden en thee. Sterrenzaak Chambre Separée was haar leerschool en nu start ze haar eigen bedrijf: ze biedt haar sappen aan professionals en particulieren aan. De drankjes kunnen vanuit heel België besteld worden via de webshop.

juicytea.be

Yves Kerckhoffs en Giuseppi Gruwez

De twee chefs achter de pop-up Shibui bulken van het talent. Op de WATT-site in Gent brachten ze eerst uitzonderlijke ramensoep. Uit pure goesting vormden ze hun ramenconcept een paar maanden later om tot een Izakaya – het Japanse equivalent van een gastropub met verrassende gerechten op gastronomisch niveau. Erg benieuwd wat dit duo nog voor ons in petto heeft.

shibuigent.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content