De toekomst van ons eten: 'Binnenkort vriesdrogen we allemaal zelf onze voeding'

11/09/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 14/09/18 om 14:02
Uit Knack Weekend Black van 12/09/18

Maxime Willems staat aan het hoofd van testkeuken Proef! waar hij experimenteert met hightech apparatuur zoals een mixer met geluidsgolven of een ronddraaiende destillatiekolom. Maximes achtergrond als doctor in de biologie smelt in dit laboratorium samen met zijn passie voor koken.

Eten is altijd mijn passie geweest', vertelt Maxime Willems. 'Toen ik in het buitenland foodlabs zag ontstaan om de creativiteit van chefs en bartenders te voeden, was ik geprikkeld. Als wetenschapper kon ik een bijdrage leveren door een ruimte te creëren voor een kruisbestuiving tussen eten en wetenschap. Maar ik wou dat Proef! ook een broedmachine zou zijn, met coaching voor beginnende foodondernemers zodat ze hun idee sneller en beter kunnen realiseren. En omdat ik de boel graag opentrek, organiseren we ook workshops zodat het grote publiek kan ontdekken waar we in het lab mee bezig zijn.'
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners