De Kleine Zavel is beste suikerarm restaurant van Antwerpen

© .

Een tijdje geleden werd restaurant De Kleine Zavel door Zuscu, een restaurantgids die met Gault & Millau samenwerkt en eetzaken quoteert op basis van hoe diabetesvriendelijk ze zijn, bekroond met de hoogste score. Maar wat houdt dat eigenlijk in?

Eind vorig jaar kreeg het Antwerpse restaurant De Kleine Zavel drie suikerklontjes toebedeeld door Zuscu. Daarmee werd het restaurant het enige in Antwerpen met die hoge score. Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Om in de Zuscu-gids terecht te komen, moet je beantwoorden aan een aantal voorwaarden. Zo moet de menukaart per gerecht vermelden hoeveel koolhydraten het bevat, moeten er suikerarme nagerechten voorzien worden en moet het personeel goed op de hoogte zijn van diabetes.

Het ‘suikerarme’ label is niet alleen nuttig voor diabetici, maar ook voor wie gewoon gezond wil leven. Voedingsexperts weten het namelijk al langer: wat goed is voor diabetici, is meestal ook gewoon gezond. Zo moeten mensen die aan suikerziekte lijden opletten voor de glycemische index van hun voedsel, maar dat doe je best ook als je gezond wil leven. Een hoge index zorgt er immers voor dat de glucosespiegel in het bloed omhoog gaat wanneer je eet.

Begin februari stellen Jeremie Landweer en zijn team een nieuwe kaart voor.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content