Bier Bourgogne des Flandres wordt opnieuw gebrouwen in Brugge

© /

Het bruine bier Bourgogne des Flandres wordt na een afwezigheid van bijna zestig jaar opnieuw gebrouwen in de stad van oorsprong: Brugge.

Anthony Martin, CEO van John Martin, opende maandag een nieuwe stadsbrouwerij waar het bier zal gemaakt worden. Bourgogne des Flandres ontstond in 1911 en werd gebrouwen door de familie Van Houtryve in de Brugse brouwerij Den Os in de Raamstraat. Maar in 1957 werd de brouwerij gesloten. Het merk bleef wel bestaan.

In de jaren tachtig kwam Bourgogne des Flandres uiteindelijk terecht in handen van lambiekbrouwerij Timmermans en later bij John Martin. Het unieke is dat de Bourgogne de Flandres gebrouwen wordt in een kleine zolderbrouwerij om dan vermengd te worden met lambiek van brouwerij Timmermans.

“Het is een typisch voorbeeld van de Vlaamse versnijbierentraditie waarbij oud en jong bier oordeelkundig gemengd worden tot er een perfecte balans ontstaat”, aldus Anthony Martin. Jaarlijks zal er 2.500 hectoliter geproduceerd worden.

Volgend jaar, op 2 april, zal er ook een bezoekerscentrum geopend worden, met onder meer degustatieruimtes onder de brouwzaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content