Bar Burbure: Nieuwe bar op het Antwerpse Zuid

© /

Op 15 juni opent Jurgen Lijcops zijn nieuwe Bar Burbure. Het adres zal het Antwerpse Zuid kruiden met een vleugje Milaan, Manhattan en Londen.

Bar Burbure wordt een specialleke, zo te zien. ‘Verwacht geen zoveelste cocktailbar op het Antwerpse Zuid’, zegt bartender Jurgen Lijcops. ‘Ik droom al een tijdje van een echte, internationale bar in de ruime zin van het woord. Waar je voor een frisse pils of een pittige espresso binnenstapt maar je ook met klassieke en creatieve cocktails en een fijn hapje verwend wordt.’

Lijcops zal uit de biertap Plzenský Prazdroj (uit Tsjechië) laten lopen, maar je kan er evengoed een trappistenbier uit hele gamma van Westvleteren bestellen, of een glas wijn, prosecco, champagne, cognac, enzovoort. Uiteraard ben je er ook aan het goede adres voor lekkere cocktails.

Voor de dagverse hapjes staat sterrenchef Johan Van Raes borg, die aan de overkant van de straat in restaurant The Glorious achter het fornuis staat.

Lijcops gooit zijn nieuwe bar ook helemaal open met vensters tot op de grond zodat de ruimte bij mooi weer als vanzelf in het terras overloopt. ‘Ik hou niet van barrières maar wel van het type bar zoals in de New Yorkse Greenwich Village waar je even snel binnenwipt om bij te tanken voor een ristretto of een perfect pilsje.’ (DB)

Vlaamse Kaai 41 (hoek De Burburestraat), 2000 Antwerpen. Van woensdag tot zaterdag van 15 tot 2 uur, zondag van 12 tot 20 uur. www.barburbure.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content