Antwerpse koks halen brons op Culinary Olympics

Vier leraars van het Antwerpse Provinciaal Instituut PIVA hebben het podium gehaald op de prestigieuze vierjaarlijkse Culinary Olympics in het Duitse Erfurt.

Vier leraars van het Antwerpse Provinciaal Instituut PIVA hebben de derde plaats gehaald in de categorie ‘grootkeuken’ op de prestigieuze vierjaarlijkse Culinary Olympics, van 6 tot 9 oktober in het Duitse Erfurt.

De vier moesten er een volledig menu bereiden voor 150 personen aan een kostprijs van maximaal 3,5 euro per persoon. Het menu, inclusief kostprijsberekening en voedingswaarden, moest al ruim een jaar op voorhand worden samengesteld en ingezonden. Daarna vond een preselectie plaats, waarbij de Belgische ploeg van het PIVA uiteindelijk doorstootte tot de zestien deelnemers die naar de internationale kookolympiade mochten afzakken.

Ze kozen voor een menu met zes gerechten vol streekproducten. Daarbij onder meer een soep van Noordzeegarnalen, een gebakken zwijntje in Palm Royalesaus met witloof en rodekool en een piccata van zandhaai.

Tot het PIVA-team hoorden twee leerkrachten hotel, een diĆ«tiste en een leerkracht slagerij. Ze kregen verder voor het dessert advies van de afdeling banketbakkerij van de school. De vier waren de enige Belgische deelnemers aan de ‘Culinary Olympics’, waar 54 landen op vertegenwoordigd waren over alle categorieĆ«n heen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content