De slachthuissite in Anderlecht herbergt al langer enkele winkels en restaurants, maar nu wordt het aanbod nog iets breder. Er zal veel meer te beleven zijn op weekdagen. Zo zullen er elke woensdag tussen 11 en 19u verschillende lokale producenten hun kraampje opslaan om er allerlei lekkers aan de man te brengen. Denk daarbij aan de dagelijkse boodschappen zoals groenten en fruit, kazen en charcuterie, maar ook aan noten, olijven, chocolade, koffie, bieren en honing.

Ook Ferme Abattoir, de uitbater van de daktuin op de Foodmet, zal er een standje bemannen. Daar zullen ze alles verkopen wat hun daktuin te bieden heeft, inclusief Brusselse baarzen van eigen kweek.

Kinderen kunnen volgens de organisatoren gerust mee naar de markt, ook als ze zelf niet geïnteresseerd zijn in eten proeven en kopen. Op Ketmet, het grootste overdekte speelplein van Brussel onder de overdekte markt, kunnen zij namelijk elke woensdagnamiddag terecht voor gratis kinderanimatie. Ook lunchen doe je op de site zelf, want daar kookt Barattoir met de overschotten van de zondagmarkt.

Abattoir NV, Ropsy Chaudronstraat 24, 1070 Brussel - Vlakbij Metro Clemenceau (lijn 2 & 6)

De slachthuissite in Anderlecht herbergt al langer enkele winkels en restaurants, maar nu wordt het aanbod nog iets breder. Er zal veel meer te beleven zijn op weekdagen. Zo zullen er elke woensdag tussen 11 en 19u verschillende lokale producenten hun kraampje opslaan om er allerlei lekkers aan de man te brengen. Denk daarbij aan de dagelijkse boodschappen zoals groenten en fruit, kazen en charcuterie, maar ook aan noten, olijven, chocolade, koffie, bieren en honing. Ook Ferme Abattoir, de uitbater van de daktuin op de Foodmet, zal er een standje bemannen. Daar zullen ze alles verkopen wat hun daktuin te bieden heeft, inclusief Brusselse baarzen van eigen kweek.Kinderen kunnen volgens de organisatoren gerust mee naar de markt, ook als ze zelf niet geïnteresseerd zijn in eten proeven en kopen. Op Ketmet, het grootste overdekte speelplein van Brussel onder de overdekte markt, kunnen zij namelijk elke woensdagnamiddag terecht voor gratis kinderanimatie. Ook lunchen doe je op de site zelf, want daar kookt Barattoir met de overschotten van de zondagmarkt. Abattoir NV, Ropsy Chaudronstraat 24, 1070 Brussel - Vlakbij Metro Clemenceau (lijn 2 & 6)