Afrodisiacum in de keuken: 10 libido verhogende voedingsmiddelen voor een stomende avond

© iStockphoto

Valentijnsdag: het is weer tijd om lustopwekkende gerechten op tafelen te toveren. Met deze ingrediënten gaat u volgens insiders een stomende avond tegemoet.

Het is niet omdat de meeste studies over de effecten van lustopwekkende voedingsmiddelen amper een effect tonen, dat afrodisiaca niet zouden werken. Deze producten bewijzen het tegendeel. Althans: dat wordt beweerd.

1. Chocolade

Het is een prubliek geheim dat chocolade een gunstig effect heeft op het libido van de vrouw. Dat beweren sommige seksuologen. Sterker zijn de vele getuigenissen. De Amerikaanse auteur Marrena Lindberg vermeldde pure chocolade zelfs als dagelijkse must in haar boek ‘The Orgasmic Diet’, een revolutionair dieet dat je libido naar ongekende hoogtes zou tillen. Neem zelf eens de proef op de som.

2. Granaatappelelixir

Vrouwen, maar ook mannen zijn naar verluidt enthousiast over het magische effect van het afrodisiacum op hun partner.

3. Truffels

Ze bevatten een plantenhormoon dat nauw aanleunt bij de structuur van mannelijke feromonen, waardoor ze hem onweerstaanbaar maken, op voorwaarde dat hij er minstens 250 gram per dag van consumeert.

4. Selder

De reputatie als afrodisiacum heeft de bovengrondse selder vooral te danken aan zijn gelijkenis met het mannelijke geslachtsorgaan.

5. Bananen

Ook libido-bevorderend, al beweren de meesten dat het vooral met de vorm te maken heeft.

6. Oesters

Minders prijzig, maar effect verzekerd vanaf 12 stuks.

7. Oosterse kruiden zoals peper, nootmuskaat en sesamkorrels

In de Kamasutra staat bijvoorbeeld te lezen dat ‘iemand die sesamkorrels gebruikt, herhaaldelijk geweekt in melk waarin bokkentestikels werden gekookt, in staat is honderden vrouwen te bevredigen’.

8. Tomaat

De tomaat stond vroeger bekend als de liefdesappel. Naarmate de tomaat een normaler ingredient werd in de keuken verloor deze de reputatie als ‘afrodisiacum’, maar alleen al de kleur zorgt voor de nodige romantiek op het bord.

9. Vijgen

Adam en Eva gebruikte een vijgenblad om hun edelen delen achter te verbergen en later stond de vijg symbool voor de vrouwelijke geslachtsorganen.

10. Honing

Honing stimuleert de productie van testosteron bij mannen en oestrogeen bij vrouwen. Het is bovendien heerlijk zoet en in heel veel gerechten te gebruiken.

Nog een voedingsadvies: vermijd voedsel dat aanleiding geeft tot een opgeblazen gevoel, winderigheid of een slechte ademgeur, zoals knoflook, kool, uien… Dat werkt (uiteraard) als anti-afrodisiacum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content