Restaurant - Smudged
Waar - Sint-Paulusplaats 20, 2000 Antwerpen
Type keuken - Britse pubfood in een stijlvolle ‘listening bar’.
Sfeer & geluid - Onstuimige barenergie met luide – maar goede – muziek.
Rekening - 158,50 euro voor 2 personen.
Website - www.smudged.be
In het voormalige pand van ribbetjeswalhalla Amadeus opende het team achter Antwerpse cocktailbar Dogma een nieuwe zaak: Smudged. Zelf schrijven ze op hun website dat het een buurtcafé is dat plots een discotheek kan worden, maar net zo goed een listening bar met een open keuken. Deze zaak stuitert alle kanten op en dat voelt heel ontspannen: je bent welkom om een pintje te komen drinken, maar kunt er ook een avondje uit van maken, met eten en wie weet zelfs een dansje. Tijdens ons diner staat er geen dj achter de indrukwekkende houten dj-booth, maar er knalt wel de hele avond goede muziek uit de boxen. Dit geluidsniveau zul je in weinig andere restaurants tegenkomen, maar stoort ons niet dankzij de uitmuntende geluidskwaliteit.
Smudged is een plek voor wie houdt van veel, luid en groots.
Eten doe je aan een lange toog (met erg comfortabele krukken) die uitkijkt op de open keuken of aan een knusse tafel omgeven door banken. De jonge chefs serveren stevige Britse pubfood voor hongerige zielen. Op de kaart vind je no-nonsensecocktails, een rist bieren, natuurlijke wijnen, lekkere limonades en ciders. Wij starten met een kruidige cuba libre, zonder cola maar met een zelfgemaakt kruidig elixer. Als voorgerecht proeven we een rokerige oester met frisse beurre blanc van karnemelk (ja, er staat een barbecue in de keuken) en een vegetarisch vogelnestje met een krokante buitenkant van quinoa en een smeuïg eitje binnenin.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De hoofdschotels zijn groots in portie én smaak. Ik krijg een royale portie roggevleugels in een zoute botersaus met garnalen, geserveerd met aardappel, pastinaak en spinazie. Naast mij wordt een stuk varkensvlees neergezet met kappertjes en geblakerde broccoli en aardappeltjes. Na deze rijke schotels aarzelen we om een dessert te nemen, maar zwichten we toch voor de Baskische kaastaart. Een goede keuze, want de luchtige en romige kaastaart krijgt het gezelschap van een lekker zure en tikje bittere citrusmarmelade. Smudged is een plek voor wie houdt van veel, luid en groots. De kwaliteit van de dranken en het eten is uit de kunst en een avondje uit voelt hier allerminst doorsnee.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier