8 TED-talks voor foodies
Deze acht TED-talks van chef-koks, kookboekenschrijvers en enthousiaste foodies zijn een must voor liefhebbers van culinaire thema’s en lekker, duurzaam eten.
Deze acht TED-talks van chef-koks, kookboekenschrijvers en enthousiaste foodies zijn een must voor liefhebbers van culinaire thema’s en lekker, duurzaam eten.
De foodies playlist van TED-talks is ideaal voor een druilerige zondag of een ander verloren moment. Acht begeesterde foodies vertellen over hun passie voor koken, bepaalde ingrediënten en de perikelen die we vandaag de dag tegenkomen in onze zoektocht naar gezonde en duurzame producten.
Zo vertelt chef-kok Dan Barber je in zijn speech ‘How I fell in love with a fish’ over zijn liefde voor vis als culinair hoogstandje en de moeilijkheden om deze zwemmende diertjes duurzaam op je bord te krijgen. In ‘The art and craft of bread’ worden we dan weer ondergedompeld in de wondere wereld van ons dagelijks brood. En zelfs de bekritiseerde lekkernij foie gras komt aan bod, zij het in een meer menselijke variant.
Rep je naar de playlist van ‘TED-talks for foodies‘ en laat het watertanden beginnen. (LP)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier