3 nieuwe culinaire adressen in Antwerpen

© gf

Een espressobar annex gitaarwinkel. Een wijnbar met uitsluitend Belgische wijnen (en kazen en charcuterie). Een trendy restaurant dat de pizza opwaardeert. Het krioelt van de nieuwe adressen in Antwerpen. Wij pikten er drie uit.

THE GUITAR BAR: Gitaar en koffie

Een gitaarwinkel én gitaaratelier én koffiebar op één adres, dat hadden we nog niet gehad. Dries D’Haese en Walter Broes vonden de nood hoog en openden in september hun gezellige Guitar Bar (met fifties interieur), vlakbij de Groenplaats.

Guitaren laten stemmen, oude exemplaren retoucheren, exclusieve gitaren en versterkers kopen, maar ook originele banjo’s spotten of gewoon zielsverwanten met veel liefde voor het tokkelinstrument opzoeken: hier doe je het op een originele plek, in een relaxte sfeer en met een tas koffie in de hand. Het aanbod is buitengewoon, inclusief (snickers-)taart en gebak. Bekende vaderlandse muzikanten als die Wim Mellaerts, Alex Agnew, Pieter Embrechts, Seatsniffers, Jan De Smet (De Nieuwe Snaar), Ruben Block (Triggerfinger) en Axl Peleman zijn er (goeie) klant.

Adres: Lange Koepoortstraat 63, 2000 Antwerpen

3 nieuwe culinaire adressen in Antwerpen
© The Guitar Bar

BELGIAN WINES: Belgische wijn- en kaasbar

Aan het Theaterplein in Antwerpen openden de jonge sommeliers Jens (26) en Jonas (28) De Maere eind augustus een wijn- en kaasbar, met een stijlvol Scandinavisch getint interieur, die uitsluitend producten van bij ons serveert. De suggestiekaart vermeldt telkens zeven seizoengebonden wijnen. De prijs per glas begint vanaf 4 euro.

3 nieuwe culinaire adressen in Antwerpen
© /

De wijnkaart telt een veertigtal flessen, uitsluitend van eigen bodem. Ook dat hadden we nog niet gehad. De wijnen zijn ook te koop voor een scherpe meeneemprijs. ‘Belgian Wines heeft als hoofddoel dat elke Belg minstens één fles Belgische wijn in z’n kelder heeft liggen. Als hij die via ons koopt, dan zijn we extra gelukkig’, lacht Jens.

Voor als de honger begint te knagen zijn er Belgische kazen en Belgische vleeswaren. De kazen zijn geselecteerd door kazen van Schoonvliet en de charcuterie komt van De Heerlijkheid. Die laatste maakt een uitgebreid aanbod aan ambachtelijke delicatessen zoals paté en ham van eigen geweekte varkens.

Adres: Oudevaartplaats 24, 2000 Antwerpen.

OTOMAT – HEAVENLY PIZZA: De pizza new look

3 nieuwe culinaire adressen in Antwerpen
© gf

Sinds kort zijn er in het buitenland eethuizen die de pizza opwaarderen. Dat is ook David Claeys, Robin Manso en Yannick Berkvens, het trio achter de succesrijke Ellis Gourmet Burger, niet ontgaan. Voor hun nieuwe formule die qua beleving sterk afwijkt van de traditionele Italiaanse pizzeria, haalden ze de mosterd in Brooklyn (New York) en Shoreditch (Londen).

In hun nieuwe zaak ‘OTOMAT – Heavenly Pizza’, tegenover het MAS, krijg je hem voorgeschoteld met deeg op basis van Duvel-gist, een recept ontwikkeld door de Italiaanse pizzakampioen Thierry Griffagnino. Naast de klassieke toppings zijn het vooral de eigenzinnige combinaties op de kaart die voor aparte smaak- en textuursensaties moeten zorgen, zoals witloof en ham, tomaat en garnalen, abdijkazen… De pizza’s kregen voor de gelegenheid een treffende naam mee.

Ook verrassend en eigentijds: het interieur van het restaurant. Die oogt industrieel, met ruwe golfplaten tegen de wanden, en stalen elementen in combinatie met houtwerk.

Adres: Van Schoonbekeplein 11, 2000 Antwerpen

3 nieuwe culinaire adressen in Antwerpen
© /

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content