15e editie van het Bierpassie Weekend komt eraan in Antwerpen

Van 27 tot en met 29 juni kan je op de Antwerpse Groenplaats terecht voor het degusteren van tal van bieren.

Van 27 tot en met 29 juni kan je op de Antwerpse Groenplaats terecht voor het degusteren van tal van bieren.

Al voor de vijftiende keer organiseert biersommelier Ben Vinken het Bierpassieweekend in de Antwerpse binnenstad. In totaal zal je meer dan 200 speciaalbieren van Belgische bodem kunnen proeven, waarvan 80 bieren op vat en 30 nieuwe bieren. Blikvangers van deze editie zijn onder meer de nieuwe Trappist van Zundert, het nieuwe Averbode-abdijbier, Rodenbach Rosse en Rodenbach Rosso. Ook nieuw is de Leffe foodtruck waar je combinaties van Leffe-abdijbier met kazen van ‘Van Tricht’ kan proeven.

Het Bierpassieweekend vindt plaats in een tentendorp op de Groenplaats, waar je vijf euro inkom betaalt. Hiervoor krijg je ook een speciaal proefglas en een sleutelhanger van het evenement. Voor het proeven van een bier betaal je met 1 jeton, wat gelijkstaat met 2 euro (voor een glas van 20 cl).

Naast het proeven van bier, zullen er ook tal van randactiviteiten georganiseerd worden. Zo is er een kiosk met harmonie-muziek, een traditionele Dixieland band en Schotse bagpipers. Ook de zusjes Vinken komen optreden (bekend van The Voice Van Vlaanderen) en je kan ook terecht in het café van Vincent Kompany (de vroegere Karbonkel). (LVR)

Meer informatie via: www.bierpassieweekend.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content