Cara Delevingne: ‘poseren als model is fake’

Cara Delevingne © -

Het ziet ernaar uit dat we Cara Delevingne steeds minder in glossy modebladen en steeds meer op het witte doek zullen tegenkomen. ‘Acteren is stimulerend omdat je een personage tot leven wekt.’

In een openhartig interview met Vogue vertelt het 22-jarige model over haar carrièrewending. Er zitten niet minder dan acht films met Cara in de pijplijn en dat worden er nog veel meer als het van haar afhangt .

Het witte doek

In Paper Towns en Suicide Squat versierde ze een hoofdrol en in ook in The Face of an Angel, Kids in Love, Tulip Fever, London Fields, Pan, Valerian kunnen we de jonge spring-in-’t-veld binnenkort bewonderen. Nu nog haar muzikale droom waarmaken en Cara Delevingne kan haar twee belangrijkste dingen van haar bucket list schrappen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Na een moeilijke puberteit, waarin ze therapeuten versleet, moeilijkheden had op school en moest leren omgaan met een moeder die verslaafd is aan heroïne, vond Cara een uitweg en nieuwe energie in een carrière als model. Deze wereld omschrijft ze als een soort bubbel, die naast positieve eigenschappen ook heel wat negatieve kenmerken draagt.

De mode-industrie is als een bubbel

‘Ik weet niet of ik nog snap hoe de mode werkt. Het is angstaanjagend om de modewereld achter je te laten. De bubbel waarin je je als model bevindt, vormt een soort van dysfunctionele familie. Wanneer je er volop in zit, lijkt alles logisch, maar vanaf het moment dat je de deur achter je dicht trekt denk je ‘what the fuck is er net gebeurd?’

Geperverteerde fotografen

Voor Cara en haar wenkbrauwen de modewereld veroverden, werkte ze een jaar onbetaald als model. Dat ging met vallen en opstaan. De eerste keer dat ze een casting had bij Burberry zei de castingagente: ‘Draai je om en ga weg.’ Ook moest ze heel wat test shoots met pervy fotografen doorstaan. ‘Vertrouw nooit een heteroseksuele fotograaf,’ luidt haar raad.

Cara Delevingne: 'poseren als model is fake'
© Facebook

Fake

Poseren en de catwalk afstruinen was altijd bedoeld als een amuse-bouche voor Cara. Het was een manier om bekend te worden, te netwerken en bij te leren. Haar werk als model ziet ze niet als een hoofddoel, maar als een noodzakelijk kwaad. ‘Acteren is stimulerend omdat je een personage tot leven wekt. Poseren als model daarentegen is het omgekeerde van dit. Het is fake.’

Liefdesgeluk

Nu Cara Delevingne steeds meer rollen krijgt aangeboden en een nieuwe vriendin heeft, lijkt het steeds beter te gaan met haar. In het interview legt ze uit dat haar relatie met Annie Clark (St. Vincent) de hoofdreden is voor haar geluk. ‘Verliefd zijn op mijn vriendin is waarom ik me goed voel in mijn vel op dit moment. Dat ik deze woorden luidop durf uitspreken is een mirakel.’

Al haar (bekende) vrienden en vriendinnen hameren op het feit dat de Cara die wij te zien krijgen ook de Cara is zonder camera of dictafoon in de aanslag. Die echtheid streeft ze nu ook na in haar jobkeuzes en openheid over haar seksuele geaardheid. Een verfrissend en inspirerend voorbeeld voor iedereen die authenticiteit hoog in het vaandel draagt. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content