Waarom dragen deze Chinese vrouwen condooms op hun gezicht?

© Weibo

Een groepje Chinese vrouwen heeft voor heel wat oproer gezorgd tijdens de ochtendspits in Peking. In een drukbevolkte metrowagon begonnen de dames plots condooms uit hun verpakking te halen en op hun gezicht en decolleté te kleven

Wie ’s ochtends niet goed wakker is kan al wel eens domme dingen doen. Zo heeft ondergetekende zichzelf eens op de redactie gemeld met een blauwe onderlip omdat ze niet doorhad dat ze niet op de achterkant van haar pen aan het sabbelen was tijdens het lezen. De Chinese vrouwen die op de metro in Peking plots condooms op hun gezicht en lichaam begonnen kleven waren zich echter bijzonder bewust van wat ze deden.

“Het is een nieuw schoonheidsmiddeltje”, verklaarden ze zichzelf aan geschokte medepassagiers die foto’s namen van het bizarre tafereel. Toen de vrouwen echter uitstapten en een bordje in de lucht hielden met daarop “DaXiang Facial Masks” geschreven werd duidelijk dat het om een promostunt ging. De Chinese condoomfabrikant wou op deze manier zijn ultra-dunne condooms promoten, met glijmiddel dat goed zou zijn voor de huid.

We willen ons niet uitspreken over de competentie van de marketingmanager van DaXiang, maar dat glijmiddel ook goed zou zijn voor de gezichtshuid is publiek geheim. Op het internet vind je allerlei enthousiaste reacties van mannen en vrouwen die hun lubricants ook op hun gezicht of lichaam smeren en uiteindelijk: waarom niet?

Een glijmiddel zal zelden irriterende bestanddelen bevatten aangezien zelfs de minste vorm van parfum rond de intieme delen voor bijzonder onaangename reacties zorgt en bovendien is het doel van glijmiddel hetzelfde als dat van een andere moisturizer: de huid hydrateren en soepel maken zonder te kleverig te zijn. Sommige vrouwen beweren dat glijmiddel op waterbasis ook wonderen doet voor acné, en we kunnen ons voorstellen dat een beetje lube op de puntjes van je haar ook niet verkeerd is. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content