Voor u uitgetest: de betere mascaraborstel

© iStock

Mascara is als een little black dress: er bestaan ontelbaar veel variaties zodat elke vrouw haar gading vindt. Veel hangt af van de vorm van het borsteltje én je wimpers.

Heb je korte wimpers, dan kies je beter geen dikke borstel voor veel volume, wel een smaller borsteltje met dikke haartjes dat ook mooi de wimperbasis aanzet. Weinig of fijne wimpers? Dan werkt een dik exemplaar met dicht op elkaar staande haartjes goed omdat het ook voor volume aan de basis zorgt. Stugge, rechte wimpers hebben, naast een goede wimperkruller, baat bij een gebogen borsteltje. Merken stoppen almaar meer onderzoek in hun borsteltjes.

Voor u uitgetest: de betere mascaraborstel
© .

1.

Chanel creëerde een 3D-geprint borsteltje voor Le Volume Révolution de Chanel (36 euro). Daarin zitten kleine holtes die mascara vasthouden tot je de formule aanbrengt. Je hoeft de borstel dus niet opnieuw in de tube te stoppen voor meer product. Bij mij zorgt de mascara voor mooi gescheiden en gedefinieerde, klontervrije, lange wimpers.

2.

Veel make-upartiesten buigen mascaraborsteltjes voor gebruik zodat ze élk wimpertje kunnen aanzetten. Vandaar het buigbare conische borsteltje van Unlimited Mascara (17,99 euro) van L’Oréal Paris. In een paar halen creëer ik lange, mooi aangezette en gekrulde wimpers die hun boog niet verliezen. De formule is makkelijk te verwijderen.

3.

Het Belgische BE Creative Make-Up gaf zijn Scandal Lash Extreme Volume Mascara (17,95 euro, bij Ici Paris XL) een zacht gebogen borsteltje. De bedoeling: al draaiend van de basis naar de punten toewerken om zo geleidelijk volume op te bouwen. Dit borsteltje kamt letterlijk mijn wimpers zonder klonteren. De formule belooft lengte, krul en volume. Dat klopt.

Partner Content