Vergeet contouring, dit is de nieuwste make-up hype

Een dauwfris gezicht dat lijkt alsof je uren buiten in de velden hebt gespeeld. Een teint die enkel verkregen kan worden door dagelijks te baden in de tranen van engeltjes. Welcome to strobing!

A photo posted by @_ro.chelle_ on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Heb jij ook avonden verspild terwijl één of andere beauty vlogster je via YouTube probeerde uit te leggen hoe je je gezicht moet contouren? Voelde je telkens je voor de spiegel stond een wanhoop – gelijkaardig aan die voor een examen natuurkunde- wanneer je in de vroege ochtendmiezer probeerde te bepalen waar nu juist licht en waar schaduw hoort te vallen? Getagd op flashfoto’s met te duidelijke lijnen op je gezicht? Of gewoon geen fan van de Kardashianface? Goed nieuws, want volgens connaisseurs is contouring helemaal voorbij.

Natuurlijk kan een trend niet de laan uitgestuurd worden als diens opvolger niet al hijgend en hashtaggend social media was aan het overnemen. Wij presenteren: strobing, een make-up truc als contouring, maar dan (behoorlijk) anders.

Bij contouring ging je als een ware beeldhouwer aan de slag met licht en schaduw om bepaalde delen van je gezicht in het donker te zetten, terwijl anderen dan weer de spotlights (lees: highlighter) verdienden. Strobing is gebaseerd op eenzelfde principe, maar laat de donkere crèmes achterwege om zich puur te focussen op de delen van je gezicht die je wél in de verf wil zetten. Enkele strategisch geplaatste borstelstreken lichtgevend poeder of crème zijn voldoende om je gezicht te laten stralen, al geven de meeste beautybloggers de voorkeur aan een crème omdat deze een frisser eindresultaat geven.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een beetje op je jukbeenderen, net onder je wenkbrauw, aan de binnenkant van je oog, in het midden van je voorhoofd, op je neusbrug, het puntje van je kin en in je cupidoboogje en klaar!

Sommige make-up artists gaan er prat op dat ze geen foundation gebruiken voor deze look, al is een vlekkeloze huid wel een fijner canvas om mee te werken. Zorg er dan wel voor dat je foundation geen matte, poederige finish heeft. Ook de kleur van je highlighter is belangrijk: bleke huidjes kiezen best voor een bleekroze highlighter terwijl donkere types voor brons of roest mogen gaan. Iedereen is echter goed af met goud of doorschijnende finishes.

Is strobing nieuw? Nah. Is strobing fantastisch voor mensen met een vette huid die net van dat glimmende voorhoofd proberen af te geraken? Waarschijnlijk niet. Maar het is best fijn om je gezicht en de manier waarop het licht vangt op deze manier eens onder de loep te nemen. Probeer deze techniek dus zeker eens uit.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pro-tip: wie geen highlighting producten in huis heeft, of strobing ook wil toepassen op het strand of de festivalcamping zonder een hele beautycase te moeten meezeulen, weet dan dat een likje vaseline wonderen kan doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content