Paus krijgt eigen parfum

Paus Benedictus XVI bestelt zijn eigen eau de cologne.

Paus Benedictus XVI heeft een bekende Romeinse parfummaker de opdracht gegeven zijn eigen eau de cologne te ontwikkelen.Neus van dienst is Silvana Casoli, die ook al met Sting en Madonna werkte. Casoli is niet aan haar eerste kerkelijke opdracht toe. Eerder ontwikkelde ze ‘Water of Faith’ en ‘Water of Hope’, twee geurtjes die tijdens pelgrimstochten naar Santiago de Compostella werden uitgedeeld. Dit keer voelde de geestelijke leider zich niet zo vrijgevig: het nieuwe parfum mag enkel door hem worden gedragen en komt niet op de markt.

De geur zal de paus’ voorliefde voor vrede, rust en de natuur weerspiegelen. De aroma’s van limoenbomen en vers gemaaid lentegras moeten hem herinneren aan de Beierse wouden van zijn geboorteland. Over de overige ingrediĆ«nten mag Casoli niets kwijt en ook de naam van de nieuwe geur mag niet worden bekendgemaakt.

Het is overigens niet de eerste keer dat Benedictus XVI wordt betrapt op een ijdel trekje. Eerder viel hij al op met schoenen en accessoires van onder andere Gucci, Armani en Prada. (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content