Natuurlijke skincare die mooi vanbinnen én vanbuiten is

Natuurlijke skincare die mooi vanbinnen én vanbuiten is
© Herbivore Botanicals

(KS)

Aquarian Soul © Aquarian Soul

Herboriste Ally Sands creëerde Aquarian Soul drie jaar geleden met, naar eigen zeggen, respect voor de ziel en de werking van de planten die ze gebruikt. Haar producten zijn 100% plantaardig, vrij van GMO's, palmolie, synthetiche ingrediënten, bewaarmiddelen, parabenen, SLS of parfums en worden uiteraard ook niet op dieren getest. De productlijn van Aquarian Soul, verpakt in recycleerbare, herbruikbare verpakking zou ook vegan zijn ware het niet dat sommige producten bijenwas bevatten.

Comfort Zone © Comfort Zone

Het Italiaanse label Comfort Zone gaat er prat op alleen de beste ingrediënten van natuurlijke oorsprong en de meest geavanceerde hightech moleculen te selecteren. Zo worden siliconen vervangen door natuurlijke oliën en boters en wordt ieder product geproduceerd zonder parabenen, minerale oliën, kunstmatige kleurstoffen, sulfaten, dierlijke derivaten en MIT. Comfort Zone steunt daarnaast ook verschillende projecten die de wereld een mooiere plek maken via het I Sustain Beauty programma.

Cowshed © Cowshed

Een koeienstal is allicht het laatste waar je aan denkt wanneer je het hebt over schoonheidsbehandelingen, maar sinds het Britse merk Cowshed haar eerste spa opende in de oude koeienstal van Babington House in 1998 gaan ze prat op het creëren van eerlijke, natuurlijke producten die trouw blijven aan de Britse heritage. Extra pluspunt: de namen, zoals de moody cow douchegel, zijn steevast met een knipoog.

Kevin Murphy © Kevin Murphy

Bij Kevin Murphy behandelt men haarverzorging met evenveel toewijding als huidverzorging. Het gamma is bijzonder uitgebreid, mooi vormgegeven, tjokvol natuurlijke ingrediënten en essentiële olië. Extra mooi? Alle producten zijn sulfaatvrij en zonder parabenen en de verpakkingen zijn 100% recycleerbaar. De producten worden niet getest op dieren.

Dr Bronner's © Dr Bronner's

De producten van Dr Bronner's zijn fair trade en niet op dieren getest, de verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal, de ingrediënten zijn 100% organisch en de producten hebben een hele lijst aan goede keurmerken. Via de productlabels wil het merk ook allerlei socio-ecologische en -economische wantoestanden aanklagen, zoals het recht op een eerlijk loon.

C/O Gerd © C/O Gerd

Biologische verzorgingslijn uit Lapland met gecertificeerde natuurlijke ingrediënten zonder parabenen, minerale olieën, CRM of SLS. De producten van C/O Gerd worden niet op dieren getest en ook tijdens het productieproces wordt het milieu niet uit het oog verloren.

Mr Smith © Mr Smith

Nog een Australische hair care held. Dit label bevat natuurlijke ingrediënten en essentiële oliën, allen van planten die in Australië groeien of gekweekt worden waardoor niets ingevoerd moet worden. Wat er NIET inzit vindt men bij Mr Smith even belangrijk als wat er WEL inzit, dus is het logisch dat hun producten geen SLS of parabenen bevatten. Alle Mr Smith producten zijn goedgekeurd door PETA.

Frank Body © Frank Body

Dit beautymerk heeft koffie als basis, niet omdat ze hopen barristas aan te trekken, wel omdat cafeine een van dé ingrediënten is om cellulitis en striemen aan te pakken. De verpakking alleen al is om op te eten - of moeten we drinken schrijven?- maar alle producten van Frank Body zijn 100% natuurlijk en worden niet op dieren getest.

Self © Self

Het merk Self werd opgericht door Isabelle Ulenaers. Toen haar dochtertje last bleek te hebben van een atopische huid, ging ze op zoek naar voedende crèmes die de kinderhuid niet zouden irriteren. Zo wilde ze de huid van haar dochter preventief beschermen zodat ze niet altijd naar hormonencrèmes moest grijpen om de uitslag te doen verdwijnen. Ze kwam van een kale reis terug en besloot dus zelf aan de slag te gaan. Het resultaat is een beautylijn die 100% natuurlijk is. Alle producten zijn volledigvrij van parabenen, artificiële geuren en andere chemische bestanddelen. De natuurlijke oorsprong van elk product, van plant tot productie, wordt gegarandeerd. Zelfs de verpakkingen zijn gecertificeerd recycleerbaar.

Olio e Osso © Olio e Osso

Keep it simple, moeten ze bij Olio e Osso gedacht hebben. Balsems van natuurlijke ingrediënten die lokaal geproduceerd worden, bestaande uit olijfolie, sheaboter en natuurlijke bijenwas worden opgeleukt met een essentiële plantaardige olie voor voedende producten met elk een ander geurtje. Kunnen op huid, haar en lippen gebruikt worden.

Caldrea © Caldrea

Caldrea spitst zich niet enkel toe op huidverzorging, maar is ervan overtuigd dat alles wat met reinigen en verzorgen te maken heeft op een natuurlijke manier gedaan moet worden. Van wasverzachters tot dagcrèmes en afwasmiddel: Caldrea zorgt ervoor dat je enkel met niet-toxische bestanddelen in aanraking komt.

Rainpharma © Patricia Goijens / No Glitter No Glory

Rain Pharma is een Belgisch label om trots op te zijn, met plantaardige schoonheidsproducten zonder bewaarmiddelen of andere 'nasties' zoals ze afficheren op hun website. Extra fijn? Hun Zero Tolerance lijn voor de meest gevoelige huidjes.

Odylique © Odylique

De biocosmetica van Odylique steunt op dertig jaar ervaring met biologische kruiden, plantenextracten en natuurlijke actieve ingrediënten. Extra fijn: ze hebben ook heel wat hypoallergene producten én producten speciaal voor baby's in hun gamma.

Method © Method

Method is gestart als bedrijf dat "schone" schoonmaakproducten waren die even lief zijn voor onze planeet als dat ze ongenadig zijn voor vuil. Uit dat succes is hun gamma alleen maar uitgebreid, met onder meer persoonlijke verzorgingsproducten die de beginselen van method nog steeds hoog in het vaandel dragen: goed doen voor de planeet is immers goed doen voor jezelf.

Marie-Stella-Maris © Marie-Stella-Maris

Drinkwaterproducent Marie-Stella-Maris zet zich al jaren in voor het garanderen van zuiver drinkwater - maar om de toegang tot dat schone water te realiseren is het van belang om naast het water ook aandacht te besteden aan sanitaire voorzieningen en hygiëne. Deze directe link tussen schoon drinkwater en hygiëne heeft Marie-Stella-Maris in 2014 geïnspireerd om naast natuurlijk mineraalwater ook natuurlijke verzorgingsproducten aan te bieden. Die producten zijn niet op dieren getest en vrij van: parabenen, siliconen, lauryl sulfaat, kunstmatige kleur- en geurstoffen, petrochemische chemicaliën, glycolen, TEA en DEA. Extra fijn: Voor elk Marie-Stella-Maris product dat je koopt, steun je een project dat zich inzet voor zuiver drinkwater over heel de wereld.

Supermood © Supermood

Dit Finse cosmeticamerk benadert schoonheid op holistische wijze en gebruikt enkel actieve, plantaardige ingrediënten en essentiële natuurlijke oliën om ervoor te zorgen dat jij je opperbest voelt én dat ook uitstraalt

Grown Alchemist © Grown Alchemist

Grown Alchemist is een organisch en natuurlijk beautymerk uit Australië dat inzet op een ethische productie en een esthetisch eindproduct. Wordt een beetje "de Aesop voor hipsters" genoemd, alleen al omdat het merk zo stevig inzet op natuurlijke ingrediënten.

Fig & Yarrow © Fig & Yarrow

Fig &Yarrow omvat botanische verzorgingsproducten die in kleine oplage en op milieuvriendelijke wijze geproduceerd worden. Het label stuurt weg van synthetische ingrediënten, GMO's, parabenen, SLS, parfum, petroleum en test producten of ingrediënten niet op dieren.

Herbivore Botanicals © Herbivore Botanicals

Overladen met certificaten en prijzen die zowel de binnenkant als de buitenkant van deze producten lauweren was Herbivore Botanicals één van de inspiratiebronnen voor dit artikel. Tjokvol natuurlijke ingrediënten zonder synthetische bestanddelen, parabenen, SLS, fillers of petroleum om er maar een paar te noemen, en uiteraard ook niet getest op dieren.