Model achter #DropThePlus scoort contract bij Models 1

Stefania Ferrario © .

Stefania Ferrario, het Australische model dat de strijd aanbond met de term plus-size, is aangenomen bij het Europese modellenagentschap Models 1.

Stefania was het beu om in de categorie plus-size te worden gestopt. ‘Ik ben een model, punt uit,’ klonk het. Met een social media campagne genaamd #DropThePlus vestigde ze de aandacht op haar oproep.

Deze actie kwam onder de aandacht van het bekende modellenagentschap Models 1. Niet alleen steunden ze Stefania in haar banning van de term, ze gaven haar ook een contract. ‘Het is fantastisch dat ze haar mening durft verkondigen en dat ze een eigen stem heeft. Ik ben er zeker van dat merken staan te popelen om met haar te werken,’ klinkt het bij het agentschap.

Positieve veranderingen

Ook Stefania zelf is erg blij met haar nieuwe carrière. ‘Ik ben zo enthousiast dat ik deel mag uitmaken van het Models 1 team. Het is een agentschap dat staat voor gezondheid, gelijkheid en diversiteit. Ze maken positieve veranderingen in de mode-industrie en daar wil ik graag mee aan werken.’

Hoewel Models 1 geen plus-size categorie heeft, werd Stefania wel gecategoriseerd onder de subgroep ‘Curve’. Uiteraard een veel betere term, maar toch nog steeds een hokje waarin modellen zonder ‘standaardmaten’ worden gestopt. Opvallend is dat de oudere modellen Carmen Dell’Orefice, Daphne Selfe en Catherine Loewe in de ‘Classic’ schuif werden gecategoriseerd.

Moeten we van #DropThePlus evolueren naar #DropTheLabels, of wordt het dan te verwarrend voor de klanten? (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content