Man en vrouw hebben andere deo nodig

Onderzoek heeft aangetoond dat mannen wel degelijk nood hebben aan een ander deodorant dan vrouwen.

Een man heeft wel degelijk een ander deodorant nodig dan een vrouw. Uit onderzoek van het Duitse bedrijf Symrise (parfum, verzorging) blijkt dat de perceptie van vrouwelijke transpiratie makkelijker te reduceren valt dan die van mannen. En dat vraagt dus om een andere aanpak. De geslachtsspecifieke deodorants veroveren dan ook de markt.

De nieuwe deodorants proberen de waarneming van onaangename okselgeuren te relativeren in plaats van de geur met een straffer parfum te maskeren. Ze maken gebruik van kruisadaptatie. Bij dit fenomeen wordt de gevoeligheid voor de (oksel)geur verminderd bij de blootstelling aan een andere geur. De parfumproducenten kunnen met andere woorden een slechte geur verdoezelen door ons perceptievermogen ervoor af te zwakken. En de waarneming van vrouwelijke geuren blijkt makkelijker te reduceren dan die van mannengeuren.

Op basis hiervan kon Symrise een lijst opstellen met verschillende afzwakkende stoffen voor beide geslachten. Deze geuren worden gegroepeerd en afgezonderd zodat ze niet kunnen inwerken op het parfum dat de deodorant uiteindelijk moet krijgen.

De technologie is al toegepast bij enkele grote namen in de beauty wereld.

Ruth Vanden Berghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content