Klevensecht: de plaktatoeages van MonTattoo

© MonkeyMonkey

Plaktatoeages die er verdacht echt uitzien, ontworpen door echte tattoo artists en vaardige illustratoren. Mon Tattoo verandert de tijdelijke tatt van gimmick naar gimme!

Plaktatoeages werden lange tijd geassocieerd met disneyfiguurtjes en smurfen, olijke tekeningen die als verrassing tussen bubblegum en verpakking gewikkeld zaten. Spons erover en stoer doen op school, niets is zo simpel als zeven jaar oud zijn.

Anno 2015 zijn de tijdelijke tatts weer aan een opmars bezig, al heeft moppersmurf -allicht ontzettend tegen zijn zin- plaats moeten maken voor gouden en zilveren versieringen die vooral tijdens muziekfestivals duchtig op nek, buik, arm en rug worden gekleefd. All that glitters is gold (of zilver), maar ziet er daarom nog niet uit als een echte tatoeage.

Enter Montattoo, het nieuwe project van MonkeyMonkey. Bram Laebens en Arend Pijls zagen de golden hype, keken ernaar en besloten het beter te doen, met een serie plaktatoeages ontworpen door tekenaars en echte tattoo artists die vanaf 6 juli verkrijgbaar zijn op de gelijknamige webshop. “Bij ons moet je geen tribals verwachten”, lacht Bram Laebens. “Net als een echte tatoeage willen we met MonTattoo unieke designs brengen die mensen ook op hun eigen manier kunnen interpreteren en plaatsen.”

my kid is cooler than yours #sorrynotsorry #montattoo

A photo posted by deconinckjoke (@deconinckjoke) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Voor hun eerste collectie vroegen ze aan tattoo artists Lisa Dumon en Dries Verscheure om elk een reeks tatoeages voor hen uit te tekenen, en ook illustrator Toyah De Corte deed haar creatieve duit in het zakje.

“Het is logisch dat we ons oor te luisteren hebben gelegd bij mensen in de tattoo business”, aldus Laebens. “Zij weten als geen ander welke designs aanslaan, op welke plekken mensen het vaakst tatoeages zetten en waar we op moeten letten. Ik heb zelfs met enkele tatoeëerders gesproken die zelf plaktattoos uitbrengen voor twijfelende klanten. Ze zien Montattoo ook niet als concurrentie: op deze manier worden tatoeages nog meer sociaal aanvaard, kunnen mensen die misschien al langer een tatoeage wilden maar de stap nog niet durfden zetten overtuigd worden én leert een breder publiek hun designs kennen.”

Het stopt voor Montattoo immers niet bij die ene collectie. “We zitten met verschillende creatievelingen samen, ook met mensen buiten de tattoo wereld. Ik mag nog niet te veel namen noemen maar het is zeker niet de bedoeling dat we een tijdelijk hebbeding zijn dat gewoon de festivalzomer moet overleven”, aldus Laebens. “We willen echt het nieuwe accessoire worden.”

Klevensecht: de plaktatoeages van MonTattoo
© MonkeyMonkey

Op MonTattoo kan je momenteel vijf collecties vinden, drie daarvan van de hand van Toyah De Corte, Lisa Dumon en Dries Verscheure. Daarnaast is er ook nog een kleine reeks gouden en zilveren tatoeages en een reeks grappige full colour tekeningen om je lijf mee op te leuken. Een velletje met Montattoo plaktatoeages kost €9,95

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content